Results 1 to 9 of 9

Thread: Soft 320d 177cp

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    Mioveni
    Posts
    4

    Default Soft 320d 177cp

    Salut, sunt nou pe aici, am mare nevoie de o parere de a voastra. Am un 320d din 2008 ea avand power reduction, deci 163 am vrut să.i fac rescriere de soft sa o duc la puterea normală de 177. Am fost la o cunostinta veche f bun ca mecanic si programator in special in bmw. A fost prostia mea, tot eu m.am rugat de el, el spunându.mi ca nu se va simti. Toate bune mi.a facut resoftarea , din cate am inteles s.a facut resoftsrea doar pe partea de motor, totul a durat maxim 20 de minute si a lucrat cu 2 laptop, unul mai mic si unul normal. Masina merge la fel ca inainte, sau cel putin atat imi dau seama, fiindca nu prea o alerg eu de obicei. Prima oară nu am stat sa ma gandesc daca el are sau nu softul original, insa apoi mi.Am pus niste semne de intrebare citind pe forumuri. El a lucrat pana in 2005 la munchen la bmw. Am tot facut niste teste uitându.ma la videouri pe youtube in diferite trepte de viteza si turatia respectiv viteza erau aceleasi cu a mea. Sincer sa fiu nu prea cred ca mi.a băgat softul de 177 ci pe cel de 150 de pe e46 pentru ca nu prea ar avea de unde sa aiba softul de 177 sau cel de 163 avand in vedere ca el nu a mai lucrat la bmw din 2005. Între softul de 177 si cel de 150, respectiv si cele 2 motoare nu este mare diferenta, aproape insesizabila la turatie respectiv viteza si cuplu, cu toate astea as vrea softul original. După rescriere s.au dreglat posturile la radio si s.a resetat consumul si inca ceva ( nu mai tin minte la cati km era revizia in bord la ulei ) dar acum e la 22000, si dupa o cautare pe youtube am văzut că acest interval ar fi doar la e46 de 150 de cai. Ma bate gândul sa merg la reprezentanta pentru o rescriere de soft insa am auzit ca este posibil sa pice vreun modul. Imi este teama fiindca eu am mai facut o rescriere si aceasta ar fi a doua si cred eu si posibilitatea sa pice un modul creste. Chiar asa e adevărata chestiunea cu modulele picate? Cum as putea să verific daca am softul de 177 original? Se simte diferenta intre softul de 150 si cel de 177 avand in vedere ca intervalul 0-100 ar fi de 0'8 secunde si 20nm cuplu in valoarea celui de 177? Ce sa fac?

  2. #2
    Bimmer ! dezsoszabi's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Romania, Cluj-Napoca
    Posts
    2,519

    Default

    Se pare ca esti intr-o mare-mare confuzie...... nu are rost sa explic...La modelul tau ,pur si simplu se face un update de software, si gata ai scapat de power-reduction....
    “Anyone who stops learning is old, whether at twenty or eighty. Anyone who keeps learning stays young.”
    “Whether you think you can, or you think you can't--you're right.”
    “Don't find fault, find a remedy; anybody can complain”
    Henry Ford


  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    Mioveni
    Posts
    4

    Default

    Si deci eu am sau nu softul de 177? caci nu am inteles clar ce ai vrut sa spui)

  4. #4
    Bimmer ! dezsoszabi's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Romania, Cluj-Napoca
    Posts
    2,519

    Default

    La ce intrebare ai pus tu, in acel post lung, eu ti-am dat cea mai simpla rezolvare... Tu stii ce s-a lucrat la masina, eu nu am de unde sa stiu
    “Anyone who stops learning is old, whether at twenty or eighty. Anyone who keeps learning stays young.”
    “Whether you think you can, or you think you can't--you're right.”
    “Don't find fault, find a remedy; anybody can complain”
    Henry Ford


  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    Mioveni
    Posts
    4

    Default

    Masina merge identic, cum pot verifica daca mai am sau nu softul de 177 de cai?

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    bucuresti
    Posts
    137

    Default

    mai mult ca sigur nu putea sa puna softul de e46 si 150 cai ii simteai , masina era putin mai puturoasa... dar de ce ai umblat daca nu bagi piciorul ?

  7. #7
    Bimmer ! dezsoszabi's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Romania, Cluj-Napoca
    Posts
    2,519

    Default

    Quote Originally Posted by smeagle View Post
    mai mult ca sigur nu putea sa puna softul de e46 si 150 cai ii simteai , masina era putin mai puturoasa... dar de ce ai umblat daca nu bagi piciorul ?
    Domnilor, voi credeti ca puteti combina asa usor softurile , pe Ecu diferite ? Hardware diferit, si voi puneti soft de care vreti ?? Ce mama masi e aici piata...
    E imposibil sa faci ce a zis el acolo..... punct..
    “Anyone who stops learning is old, whether at twenty or eighty. Anyone who keeps learning stays young.”
    “Whether you think you can, or you think you can't--you're right.”
    “Don't find fault, find a remedy; anybody can complain”
    Henry Ford


  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    Mioveni
    Posts
    4

    Default

    Nici macar cel de 163 de pe e90 M47?

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2015
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    13

    Default

    Se poate sa existe compatibilitate, dar este circumstantiala, de noroc.
    De cele mai multe ori nu e cazul.
    ____________________________
    Marius
    Vezi si o solutie ERP

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •