Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast
Results 46 to 60 of 79

Thread: Bmw E46 320d nu trage

  1. #46
    Bimmer ! dezsoszabi's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Romania, Cluj-Napoca
    Posts
    2,519

    Default

    Quote Originally Posted by zbarcica View Post
    bravos! este la categoria pro...
    da, exista e46 1999 si 2000 care au ambele mufe.cea de 20 sub capota si obd2 la locul ei.pe obd se vede numai motorul, iar pe mufa de 20 restul modulelor.iar la conectarea la obd este obligatorie mufarea capacului mufei rotunde.
    bafta!
    inca nu am prins, dar hey e posibil nu zic nu, daca ai obd, ai k-line, din start ai ecu nou, din start un bonus, rescriere soft prin mufa, nu m-ai esti nevoi sa dai jos ecu, din cate stiu eu , daca ai obd, ai toate moduele acolo, iar la cea rotunda, la fel, am prins foarte multe e46, dar nici una cu ambele mufe, iar nici dupa schita electrica, nu vad sa fie ambele, poate ai prins tu cv cu motorul schimbat, si instalatia veche s-a adaptat, sau habar nu am .....

  2. #47
    Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Oradea
    Posts
    89

    Default

    Am mai fost azi la inca un test + diagnoza .. Pompa de injectie e ok dupa verificare si primeste motorina si baga cata trebuie in injectoare. Mi-a spus ca la test vede ca totusi egr nu functioneaza corect si imi sugereaza o curatare din nou a acestuia si sa verific daca face vid cum trebuie la supapa care deschide egr`u.

    A facut si o tura cu masina si a spus ca trage cum trebuie pt softul standard ; iar legat de rescriere soft a spus clar ca nu are nici un rost ca o sa mearga la fel. Doar daca nu vreau chip tuning dar aici deja e alta poveste :D

    Deci cu prima ocazie cand se face vremea putin mai buna si va fi mai cald ma apuc de treaba :D (voi curata si admisia + senzorul de la admisie ca sa fiu sigur)

  3. #48
    Bimmer ! dezsoszabi's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Romania, Cluj-Napoca
    Posts
    2,519

    Default

    Quote Originally Posted by HackY25 View Post
    Am mai fost azi la inca un test + diagnoza .. Pompa de injectie e ok dupa verificare si primeste motorina si baga cata trebuie in injectoare. Mi-a spus ca la test vede ca totusi egr nu functioneaza corect si imi sugereaza o curatare din nou a acestuia si sa verific daca face vid cum trebuie la supapa care deschide egr`u.

    A facut si o tura cu masina si a spus ca trage cum trebuie pt softul standard ; iar legat de rescriere soft a spus clar ca nu are nici un rost ca o sa mearga la fel. Doar daca nu vreau chip tuning dar aici deja e alta poveste :D

    Deci cu prima ocazie cand se face vremea putin mai buna si va fi mai cald ma apuc de treaba :D (voi curata si admisia + senzorul de la admisie ca sa fiu sigur)

    stai ca eu sunt mai incet la minte si nu am inteles, cum adica rescrierea de soft nu are nici un rost, si o sa mearga la fel ?? si doar chip tuning ? ce intelegi prin rescriere soft tu , si prin chip tuning ???

  4. #49
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Bucuresti
    Posts
    8

    Default

    verifica daca ai bagate toate clemele unde trebuie..mie mi s-a intamplat acelas lucru cand am schimbat un injector si cineva mi-a rupt un fir de la valva EGR(parca) si masina nu mai tragea deloc.uitete bine cu atentie! un tester bun iti da eroarea eu doar cu tester de bmw am rezolvat problema.

  5. #50
    Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Oradea
    Posts
    89

    Default

    Quote Originally Posted by dezsoszabi View Post
    stai ca eu sunt mai incet la minte si nu am inteles, cum adica rescrierea de soft nu are nici un rost, si o sa mearga la fel ?? si doar chip tuning ? ce intelegi prin rescriere soft tu , si prin chip tuning ???
    rescriere soft .. se rescrie softul original de 136 cp

    Chip tuning .. ia softu original ; modifica parametrii si scrie softul modificat

    daca am inteles gresit ceva sunt deschis la acumularea de info noi

  6. #51
    Junior Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    caransebes
    Posts
    5

    Default

    Quote Originally Posted by zbarcica View Post
    daca ai un kts... . si mai sti si sa il folosesti . banuiesc ca sti ca sunt si masini cu obd 2 si mufa rotunda.
    sa auzim numai de bine. Axxy, te rog sa ne spui si noua ce ai mai facut. merci!
    Momentan nu am mai facut nimic.Urmeaza sa fac schimbul de ulei zilele astea si filtrele si dupa sa gasesc pe cineva care se pricepe sa imi rescrie softul ca tare curios sunt daca poate sa-l rescrie.
    Acum ma confrunt cu alta problema: trepiodeaza toata caroseria cand motorul e rece adica dimineata la prima cheie trepideaza. Am fost cu ea la mecanic sa vad daca sunt tampoanele sau suporti de la motor cutie. Dupa cateva porniri si opriri rezultat socant : cica volanta ce sa zic va tin la curent si cu alte detalii.


    P.S
    Din auzite si din citite pe alte forumuri problema sar putea rezolva si prin rescriere de soft tocmai de aia as vrea prima data sa incerc sa rescriu softu si dupa sa ma apuc si de alceva.

  7. #52
    Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Timisoara
    Posts
    35

    Default

    Si eu am aceeasi problema, lipsa de putere cateodata. Eu am avut valva egr blocata de cand am luat masina. Am schimbat valva si de atunci masina este mai lenesa. Intre timp am schimbat toate furtunele, curatat electrovalvele. Cu debitmetrul scos abia pleaca masina de pe loc. In DIS volarea debitmetrului este aceeasi cu cea specificata. Numai cand e inchis egr-ul valoarea debitmetrului se dubleaza. Nu stiu daca asa trebuie sa faca sau nu. Senzorul de presiune imi da cu 50 peste valoarea specificata. Daca valoarea specificata este 1000 atunci mie imi masaoara 1050.

    Ceaa ce este mai interesant este ca de cand am schimbat valva egr la pornire la rece se aude destul de tare turbina. Dupa ce se incalzeste nu se aude asa de tare. Joc in ax la turbina nu am. Fum nu scoate.

    Nu mai stiu ce sa inecerc, ma gandeam si eu la o resoftare.
    E46, 320d, 1998

  8. #53
    Bimmer ! dezsoszabi's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Romania, Cluj-Napoca
    Posts
    2,519

    Default

    Quote Originally Posted by HackY25 View Post
    rescriere soft .. se rescrie softul original de 136 cp

    Chip tuning .. ia softu original ; modifica parametrii si scrie softul modificat

    daca am inteles gresit ceva sunt deschis la acumularea de info noi
    Chip tunning- de unde si numele, se scoate eepromul , se citeste, daca se poate rescrie, ceace nu cred, ca sunt otp.uri, se ia alt eprom cu acelasi socket, si se scrie softul preferential......-asta in cazul in care ecu nu suporta rescriere prin mufa....sau adaptor.. aici masini vechi..
    rescriere soft- nu este necesar sa se rescrie softul tau original ,se ia softul tau, si se modifica la preferintele tale...... ..
    la cel de 136hp, se obtin rezultate mai mult decat ok....

  9. #54
    Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Timisoara
    Posts
    35

    Default

    Am facut un update se soft la Banatcar si masina se comporta la fel, nici o schimbare, nici in rau nici in bine.
    E46, 320d, 1998

  10. #55
    Junior Member vladigrec's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    14

    Default

    Salut, am si eu o problema asemanatoare, este cand trage foarte bine masina, este cand nu trage bine. De multe ori cand eram in a 3-a si cand trecea turatia de 2300-2600 dadea in nas asa o fractiune de secunda dupa care isi revenea, am curatat EGR-ul si de atunci tot imi mai face asa dar mult mai rar. In schimb ma enerveaza ca masina cateodata trage foarte bine, dar de cele mai multe ori trage mai rau. Ce ar trebui sa fac? Multumesc!

    edit: Este vorba de un 320d din 10/1998.

  11. #56
    Member
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Zalau
    Posts
    44

    Default

    Vin si eu cu o intrebare scurta. Rezervorul de vacuum are iesirea rupta la mine..deci nu prea il mai pot lipi sau folosi. Daca anulez rezervorul si vin cu vacuumul din distributor direct in convertor, ce se poate intampla ? Masina merge la fel insa curiozitatea mea e legata de riscuri.

  12. #57
    BANAT
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    terra
    Posts
    1,465

    Default

    grav!e posibil sa iti sara motoru ' in aer!
    pe naiba:fa ce poti in asa fel incat sa nu traga aer fals pe undeva!
    bafta.

  13. #58
    Member
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Zalau
    Posts
    44

    Default

    Quote Originally Posted by cy-37 View Post
    grav!e posibil sa iti sara motoru ' in aer!
    pe naiba:fa ce poti in asa fel incat sa nu traga aer fals pe undeva!
    bafta.
    Mersi ! Am schimbat furtunele vacuum, insa problema de-acolo era, rezervorul de vacuum crapat la 'pipeta' de iesire. L-am eliminat..Si acum surpriza, furtunul din turbina inspre intercooler crapat si imbatranit:D Ce recomandati? Unul din dezmembrari, unul nou clasic sau siliconic?

  14. #59
    BANAT
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    terra
    Posts
    1,465

    Default

    nou,original.

  15. #60
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Timisoara
    Posts
    11

    Default

    Quote Originally Posted by JuiCe View Post
    Vin si eu cu o intrebare scurta. Rezervorul de vacuum are iesirea rupta la mine..deci nu prea il mai pot lipi sau folosi. Daca anulez rezervorul si vin cu vacuumul din distributor direct in convertor, ce se poate intampla ? Masina merge la fel insa curiozitatea mea e legata de riscuri.
    Rezervorul de vacuum are rolul lui, foarte important. Daca il anulezi, masina nu va mai merge niciodata bine, iti spun din proprie experienta. Eu l-am schimbat cu unul original si acum e ok. Il am si pe cel vechi reparat foarte bine, daca te intereseaza.

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •