Results 1 to 15 of 79

Thread: Bmw E46 320d nu trage

Hybrid View

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Sighisoara
    Posts
    29

    Angry Bmw E46 320d nu trage

    Am un bmw 320d din 1999 am schibat debitmetrul,toate furtunele EGR-ul ,am schimbat electrovalva de la turbo,am dat jos catalizatorul ,turbo fluera si tot nu trage pe tester nu da nici o eroare .Help nu stiu ce sa mai fac

  2. #2
    Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Bucuresti
    Posts
    49

    Default salut

    cum a aparut problema? ai umblat la ceva?ai curatat valva egr? (inauntru).tija de la variabila urca si coboara cand accelerezi?electrovalva de la egr ai verificat-o?furtunasele de vacuum sunt toate ok? pt electrovalvaune un furtun pe tumburusul"vacuum" si fara sa pui curent ar trebui sa tina cand tragi aer ...dar inca odata trebuie sa te gandesti in primul rand de la ce eveniment a inceput sa nu mai traga...

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Sighisoara
    Posts
    29

    Default

    Quote Originally Posted by zbarcica View Post
    cum a aparut problema? ai umblat la ceva?ai curatat valva egr? (inauntru).tija de la variabila urca si coboara cand accelerezi?electrovalva de la egr ai verificat-o?furtunasele de vacuum sunt toate ok? pt electrovalvaune un furtun pe tumburusul"vacuum" si fara sa pui curent ar trebui sa tina cand tragi aer ...dar inca odata trebuie sa te gandesti in primul rand de la ce eveniment a inceput sa nu mai traga...
    asa am luat masina ,nu are putere ,doar dupa 3000 de rotati se sinte ceva dar nimik semnificativ.consum nu are mare ,fum nu scoate ,ma gandesc sa ii fac un test la injectoare si sa desfac turbo sa vad dak functioneaza corect

  4. #4
    Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Bucuresti
    Posts
    49

    Default salut

    Quote Originally Posted by 84tip View Post
    asa am luat masina ,nu are putere ,doar dupa 3000 de rotati se sinte ceva dar nimik semnificativ.consum nu are mare ,fum nu scoate ,ma gandesc sa ii fac un test la injectoare si sa desfac turbo sa vad dak functioneaza corect
    tija variabilei de la turbina urca si coboara rapid?

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Sighisoara
    Posts
    29

    Default

    Quote Originally Posted by zbarcica View Post
    tija variabilei de la turbina urca si coboara rapid?
    nu am umblat la turbo,doar l-am pus pe tester si cand el cere 2000 intra in el doar 1300 de bari sau asa ceva

  6. #6
    Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Bucuresti
    Posts
    49

    Default salut

    Quote Originally Posted by 84tip View Post
    nu am umblat la turbo,doar l-am pus pe tester si cand el cere 2000 intra in el doar 1300 de bari sau asa ceva
    eu te cred ca nu ai umblat la turbo, te-am intrebat daca ai observat daca tija de la variabila oscileaza sus jos cand o accelerezi...sus si imediat inapoi jos(dar nu la fel de mult cat a urcat), asa ar trebui sa functioneze.
    in opinia mea:
    1 verifici instalatia de vacuum-dupa ce opresti motorul, la 20 secunde verifici daca mai ai vacuum in rezervorul de vacuum.daca nu mai ai, ai un furtunas de vacuum spart(vezi ca furtunasele au interiorul de 3.2 mm...sa nu iei de 3 mm)...daca ai schimbat tot si electrovalvele(vezi pct2) functioneaza cum trebuie si tot nu tine vacuum ai o prblm in pompa de vacuum...
    2verifici electrovalvele turbo si egr. demontate, tragi aer(cu gura) pe stutul pe care scrie "vac" daca tine vacuum este ok, daca scapa trebuie curatata...cu niste spray de frana, benzina, etc...daca tot scapa, la gunoi!sunt f multe sanse sa cumperi electrovalva sh la fel de "buna " ca si a ta!
    3 supapa egr, cea de pe galeria de admisie...poate fi obstructionata de funingine depusa...spre ex daca ramane deschisa(desi electrovalva taie vacuumul pt a se inchide) gazele de evacuare se reintorc prin egr in admisie in loc sa intre in "curul" turbinei...
    incearca sa urmezi pasii pe care ii ai aici...
    ps banuiesc ca te-ai uitat dupa vreo spartura la traseul turbina-intercooler-galeria admisie...(furtun spart, intercooler spart si mai ales galerie crapata...)nu ezita sa intrebi...

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    caransebes
    Posts
    5

    Default Rugaminte

    Quote Originally Posted by 84tip View Post
    Am un bmw 320d din 1999 am schibat debitmetrul,toate furtunele EGR-ul ,am schimbat electrovalva de la turbo,am dat jos catalizatorul ,turbo fluera si tot nu trage pe tester nu da nici o eroare .Help nu stiu ce sa mai fac
    Ceau zim si mie te rog frumos cum ai rezolvat problema daca ai reusit pentru ca aceiasi problema o am si eu si am facut acelasi lucru ca si tine si nimic nou aceleasi simtompe.

    as fi recunascator daca mi-ai raspunde printrun mail pe aderesa mirelvlaicu@gmail.com

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    caransebes
    Posts
    5

    Default

    kiar nimeni nu mai discuta pe subiectul asta???

  9. #9
    Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Oradea
    Posts
    89

    Default

    Chiar ar fi bine de stiut daca sa gasit o cale de remediere

    Eu am avut turbina facuta lego curatata si montata inapoi ; garniturile turbo schimbate; rectificare plana la chiuloasa .. furtunase vacum schimbate .. injectoare curatate si schimbate garniturile de cupru .. daca scot mufa de la debitmetru mai ca nu vrea sa se miste de loc masina deci nu e de acolo .. presiune turbina verificat in mers si e ok .. egr curatat .. admisie data jos si curatata .. daca mai imi amintesc ceva ce am mai facut la masina mai scriu :P

    dar din pacate toate acestea nu au solutionat problema

    si la mine sa zicem in 4 sau 3 in mers daca ii dau blana .. urca acul de la consum pana la capat .. dupa cateva momente da sa scada (pedala tot in fund e) se simte mica pierdere de putere .. dupa care urca inapoi in capat si acolo ramane .. vara cand merg cu geamul deschis si sunt singur pe sosea se aude cum si suieratul de turbina ca incetineste putin dupa care intra inapoi in forta cand urca iar acul.

  10. #10
    Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Bucuresti
    Posts
    49

    Default salut

    Quote Originally Posted by HackY25 View Post
    Chiar ar fi bine de stiut daca sa gasit o cale de remediere

    Eu am avut turbina facuta lego curatata si montata inapoi ; garniturile turbo schimbate; rectificare plana la chiuloasa .. furtunase vacum schimbate .. injectoare curatate si schimbate garniturile de cupru .. daca scot mufa de la debitmetru mai ca nu vrea sa se miste de loc masina deci nu e de acolo .. presiune turbina verificat in mers si e ok .. egr curatat .. admisie data jos si curatata .. daca mai imi amintesc ceva ce am mai facut la masina mai scriu :P

    dar din pacate toate acestea nu au solutionat problema

    si la mine sa zicem in 4 sau 3 in mers daca ii dau blana .. urca acul de la consum pana la capat .. dupa cateva momente da sa scada (pedala tot in fund e) se simte mica pierdere de putere .. dupa care urca inapoi in capat si acolo ramane .. vara cand merg cu geamul deschis si sunt singur pe sosea se aude cum si suieratul de turbina ca incetineste putin dupa care intra inapoi in forta cand urca iar acul.
    fa o diagnoza care sa observe date in timp real comparativ cu date ideale.pe rand: injectia(presiune in rampa,daca injectoarele sunt echilibrate), admisia de aer(presiune obtinuta, debitmetru). stiu ca suna sfatos, dar de aici se incepe.iti spun din experienta.

  11. #11
    Senior Member rac.val27's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Galati!
    Posts
    484

    Default

    curata senzorul de pe admisie,o sa fii uimit de ceea ce gasesti acolo..!terminati-o cu compresia ca nu-i de-acolo,daca era compresia asa slaba ramanea fara ulei in scurt timp..!
    Pastreaza distanta...!!

  12. #12
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Pitesti
    Posts
    13

    Default

    Quote Originally Posted by HackY25 View Post
    Chiar ar fi bine de stiut daca sa gasit o cale de remediere

    Eu am avut turbina facuta lego curatata si montata inapoi ; garniturile turbo schimbate; rectificare plana la chiuloasa .. furtunase vacum schimbate .. injectoare curatate si schimbate garniturile de cupru .. daca scot mufa de la debitmetru mai ca nu vrea sa se miste de loc masina deci nu e de acolo .. presiune turbina verificat in mers si e ok .. egr curatat .. admisie data jos si curatata .. daca mai imi amintesc ceva ce am mai facut la masina mai scriu :P

    dar din pacate toate acestea nu au solutionat problema

    si la mine sa zicem in 4 sau 3 in mers daca ii dau blana .. urca acul de la consum pana la capat .. dupa cateva momente da sa scada (pedala tot in fund e) se simte mica pierdere de putere .. dupa care urca inapoi in capat si acolo ramane .. vara cand merg cu geamul deschis si sunt singur pe sosea se aude cum si suieratul de turbina ca incetineste putin dupa care intra inapoi in forta cand urca iar acul.
    A rezolvat cineva problema asta in vreun fel?

  13. #13
    Member
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Zalau
    Posts
    44

    Default

    Quote Originally Posted by LeoZRX View Post
    A rezolvat cineva problema asta in vreun fel?
    Va pot impartasi din experienta pentru ca am avut aceleasi probleme si pot sa zic ca le-am cam rezolvat.
    1) Verificare furtune vacuum + rezervor vacuum + LINIE PRINCIPALA VACUUM, ce merge de la pompa la frana, aia e din plastic si poate avea pierderi pe unde nici nu te astepti
    2) Update soft cu DIS v44 neaparat -> Programmming -> DDE programming -> Faulty unit still installed ? Yes -> O sa faca update la versiunea de soft ***715 daca retin bine ultimele cifre.
    3) Verificare neaparat furtune turbo , furtunul de la turbina la intercooler de obicei e cu probleme, in partea de langa turbina unde e mai subtire se crapa, puteti verifica pe-acolo pierderi de ulei.
    4) Verificare neaparat geometrie variabila cu DIS(pulse duty factor), si daca se misca atat cat trebuie tija de la actuator. Daca nu se inchide destul, in turatii mici vanele nu se inchid si se pierde cuplu. Daca nu se inchide deloc, in turatii mari se creeaza overboost/suprapresiune si motorul intra automat in limp mode, de unde si pierderea brusca de putere.
    5) Verificare traseu turbina-intercooler-admisie , asta e mai greu de verificat la perfectiune, dar macar o inspectie vizuala. O verificare buna se poate face cu DIS, diagnose requests , activati videorecording din vmware si monitorizati Specified Pressure si measured pressure, daca deviatia e mai mare de 50 mbar nu e ok
    Probleme presiune/deviatie mare : Verificat vacuum , traseu turbo-intercooler-admisie , convertoare de presiune neaparat. Eu le-am taiat si reconditionat si pot sa spun ca am rezolvat problema de boost control. Incercati si cu EGR blocat pt o perioada.
    Se mai pot face verificari cu DIS la injectie/timing/pompa injectie, insa daca relatiul e stabil si nu apar erori in DIS, nu sunt probleme, de obicei apar probleme la sistemul vacuum si presiune.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •