Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 18 of 18

Thread: * inmatriculare pe romania fara sa platesti taxa de poluare

 1. #16
  Junior Member
  Join Date
  Jul 2007
  Location
  cluj
  Posts
  27

  Default

  un topic interesant si probail de ajutor pentru multi.

 2. #17
  BANAT
  Join Date
  Jul 2011
  Location
  Iasi
  Posts
  53

  Default

  Inca se mai poate face si se va face mereu. Am o ruda, avocat, ce face lucru asta de 2 ani deja si pana acum a castigat toate procesele. Cum spunea cineva pe pagina anterioara, trebuie sa ai rabdare, dar taxa ti-o inapoiaza cu siguranta. Daca sunteti din iasi sau imprejurimi si aveti nevoie da-ti un semn.

 3. #18
  Senior Member
  Join Date
  May 2010
  Location
  Targu-Mures
  Posts
  1,751

  Default

  Revin cu noutati:

  -procesul de neplata a taxei auto (2400 euro in 2011, 1700 euro in prezent) a fost castigat la data de 23 iunie 2012, insa decizia finala si irevocabila am primit-o doar in luna octombrie (am prins pauza de vara a celor din ,,justitie''). Procesul a inceput in data de 5 dec. 2011, deci a durat aproape 1 an, dar s-a finalizat in favoarea mea!
  -procesul de recuperare a taxei auto achitate in nov. 2009, inceput la data de 5 dec.2011 a trecut de prima faza la data de 5 octombrie 2012 (a fost aprobat de instanta, insa Finantele au facut recurs). Practic, acest proces mai dureaza inca cel putin 1 an. Insa, desi statul a facut recurs, 99,99% va pierde si in urmatoarea faza de judecare. E doar o chestie de timp.

  Mare atentie pentru cei care cred ca taxa auto se va scoate sau ca se vor inapoia banii platiti pe ea fara nici un proces. Taxa din prezent NU se va modifica prea curand. Singura taxa care a fost si poate va mai fi modificata este cea care priveste masinile inmatriculate in Romania inainte de 01.01.2007. Pentru masinile importate dupa aceasta data, s-a perceput si se va mai percepe inca mult si bine o taxa de poluare/de prima inmatriculare/ de mediu, indiferent cum se numeste, este acelasi lucru, si anume, o ilegalitate. Se poate ataca in instanta, din pacate insa, tribunalele din aproape toata tara sunt extrem de incarcate cu procese. Procesul de neplata a taxei auto este util doar in conditiile in care proprietarul autoturismului in cauza mai detine inca o masina inmatriculata, sau cea careia i s-a intentat procesul de neplata a taxei este inmatriculata definitiv in alta tara, cu acte valabile. Altfel, nu cred ca se merita sa cumperi o masina cu taxa de poluare mai mare de 8-900 euro si sa circuli doar 3 luni pe baza numerelor provizorii, apoi sa o tii in parcare, asteptand dupa decizie.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •