PDA

View Full Version : DIY instalare semnale model U.S



Enache Tiberiu
20-12-2013, 17:00
Din cate stiu era obligatoriu ca toate masinile exportate in america sa aiba aceasta "dotare" datorita anumitor norme de siguranta impuse in statele respective.
acum intrebarea mea, pentru ca stiu ca sunt doua timpuri de semnalizari pentru USA care au fost puse pe masini(nu ma refer la e36), unele marci puneau bec separat de pozitie in semnalizare, ca pana la urma aia e pozitia la ei, si altii puneau pe becul de semnalizare pozitia, adica atunci cand semnalizezi se stinge si se aprinde becul respectiv, iar cel din partea opusa ramane aprins. La e36 ce tip a fost?? pentru ca ar fi usor daca ar fi inca un bec in plus, asta doar se trage de pe pozitie fire , se anuleaza pozitia din ochiul cu faza lunga si cam atat. Daca e dintr-ala cu un singur bec, trebuie vorbit cu un electrician, lucrul ar fi relativ usor, trebuie doar sa dea semnal permanent iar cand semnalizezi sa intrerupa semnalul, lucru care deja il face semnalizarea, trebuie doar gasita o modalitate sa iti dea curent tot timpul in becul semnalizarii. Multe detalii nu prea pot da ca nu sunt specializat in electrotehnica dar cam asta e parerea mea, si o cale usoara. Probabil cumva cu firele de la pozitie si sa iti intrerupa alimentarea cand semnalizezi...

:)) nu stiu cat de coerent am fost dar sper sa ca intelegi ceva, in capul meu suna foarte logic =)))



LE: exista varianta ca baietii de pe continentul americii de nord la acele semnalizari sa aiba becuri la semnalizare cu doua filamente, unul pozitie, unul semnalizare, nu stiu sigur dar mi-a trecut acum prin cap :). Totul e posibil, trebuie sa incercam sa le facem ca si eu vreau sa fac la a mea daca merge reparata

cy-37
21-12-2013, 08:59
Se face din coding,nu umblati cu improvizatii.
coding la lcm CU NCS.
nu faceti improvizatii!totul se face din "butoane"!daca nu va pricepeti,mergeti la un om priceput,nu de alta dar riscati sa luati foc pe strada.

Enache Tiberiu
21-12-2013, 15:14
Coding facand referire la ce?sincer nu ma prind.

se intra in soft-ul masinii si se recodeaza anumite functii.

dezsoszabi
21-12-2013, 15:42
Coding facand referire la ce?sincer nu ma prind.

Nu se intra in nici un soft, se face codarea pe modul pentru usa, asta daca suporta masina ta :d

cy-37
22-12-2013, 12:20
mai pe romaneste,se codeaza modulul de lumini,in speta LCM CU ajutorul unui soft adiacent INPA,in speta NCS EXPERT.
Codarea acestui modul pentru functia asta nu este la indemana oricui,iar,PENTRU CEI CARE NU AU IDEE DESPRE ASA CEVA LE RECOMAND SA SE ADRESEZE UNEI PERSOANE COMPETENTE IN DOMENIU,SI SA NU FACA IMPROVIZATII.