PDA

View Full Version : AUX-IN pentru modelele pina in 2005



papu84
07-02-2013, 17:07
Am realizat acest proiect si functioneaza

Ce aveti nevoie este ca masina sa aiba magazie de cd un intrerupator micut si un releu cu 6 contacte

Principiu: Cand apasam butonul MODE si dam pe CD, magazia primeste comanda de la radio si incepe sa cante. Casetofonul cand intra in modul CD primeste semnal pe mufa mica din spate de la magazie. Noi tot ce facem este sa punem un releu care intrerupe semnalul de la magazie si da casetofonului semnal de la un ipod sau telefon.

Se scoate casetofonul din bord, se scoate mufa mare din spate si se localizeaza mufa de semnal ce vine de la magazie. Am atasat o poza cam cum arata acea mufa. Se gaseste in partea stanga jos si are 10-12 pini.

Cautam in acea mufa firele Alb/rosu si Alb/albastru pe care le taiem

Le legam prin releu ca in schema de mai jos si legam la releu si mufa jack

Releul il alimentam din firul de remote al casetofonului, acel fir este Alb sau Alb/mov, verificam cu o lampa de control ca atunci cand punem contactul pe accesorii sa avem curent pe acel fir iar minusul re la bobina releului il legam printr-un intrerupator la masa.

Dupa ce e totu gata dam pe cd si bagam mufa jack in telefon si punem sa cante. Prin apasarea butonului se comuta sursele magazie sau ipod. Se aude perfect. Este foarte simplu pentru cineva care intelege ce am scris eu aici si foarte greu pt cineva care nu prea se pricepe la electronica/electrica. Eu am facut in 30 min si merge perfect. Daca aveti intrebari va ajut cu placere. Succes.

papu84
07-02-2013, 22:03
5048850489

alex.c90
07-02-2013, 22:40
Multumim pentru efortul depus ca sa faci un mic DIY ! :thumbup:
Eu am un e60 din 2005 fara magazie si fara mp3 :( Am vazut pe youtube ceva de genul cum spui tu, pur si simplu leaga mufa jack de undeva din spatele casetofonului si voila, merge... Crezi ca este posibil, fara sa se faca o instalare a modulului AUX ? Cineva spunea ca ar trebui sa se bage un cd cu softul de aux.
Idei ceva ?!

brasi
31-07-2013, 22:34
Am realizat acest proiect si functioneaza

Ce aveti nevoie este ca masina sa aiba magazie de cd un intrerupator micut si un releu cu 6 contacte

Principiu: Cand apasam butonul MODE si dam pe CD, magazia primeste comanda de la radio si incepe sa cante. Casetofonul cand intra in modul CD primeste semnal pe mufa mica din spate de la magazie. Noi tot ce facem este sa punem un releu care intrerupe semnalul de la magazie si da casetofonului semnal de la un ipod sau telefon.

Se scoate casetofonul din bord, se scoate mufa mare din spate si se localizeaza mufa de semnal ce vine de la magazie. Am atasat o poza cam cum arata acea mufa. Se gaseste in partea stanga jos si are 10-12 pini.

Cautam in acea mufa firele Alb/rosu si Alb/albastru pe care le taiem

Le legam prin releu ca in schema de mai jos si legam la releu si mufa jack

Releul il alimentam din firul de remote al casetofonului, acel fir este Alb sau Alb/mov, verificam cu o lampa de control ca atunci cand punem contactul pe accesorii sa avem curent pe acel fir iar minusul re la bobina releului il legam printr-un intrerupator la masa.

Dupa ce e totu gata dam pe cd si bagam mufa jack in telefon si punem sa cante. Prin apasarea butonului se comuta sursele magazie sau ipod. Se aude perfect. Este foarte simplu pentru cineva care intelege ce am scris eu aici si foarte greu pt cineva care nu prea se pricepe la electronica/electrica. Eu am facut in 30 min si merge perfect. Daca aveti intrebari va ajut cu placere. Succes.

E foarte tare ce ai facut tu. Eu am un E60 din 2005, dar nu am magazie de cd-uri. Se poate face chestia asta? Daca da, as avea nevoie ceva indicatii mai complete, eu fiind din categoria celor care nu au nici in clin nici in maneca cu electronica :D

papu84
01-08-2013, 15:23
E foarte tare ce ai facut tu. Eu am un E60 din 2005, dar nu am magazie de cd-uri. Se poate face chestia asta? Daca da, as avea nevoie ceva indicatii mai complete, eu fiind din categoria celor care nu au nici in clin nici in maneca cu electronica :D

la e60 se activeaza din soft si se conecteaza doar un cablu in spate la unitatea radio si iti apare in meniu AUX in. E mult mai simplu :)

brasi
01-08-2013, 15:33
la e60 se activeaza din soft si se conecteaza doar un cablu in spate la unitatea radio si iti apare in meniu AUX in. E mult mai simplu :)
:D si de unde pot lua un cablu Aux mufat, care sa se potriveasca acolo? Sau...eu intentionez de saptamana viitoare sa vin cu prietena la mare, crezi ca ma poti ajuta cu asta (contracost bineinteles)?

papu84
02-08-2013, 02:35
:D si de unde pot lua un cablu Aux mufat, care sa se potriveasca acolo? Sau...eu intentionez de saptamana viitoare sa vin cu prietena la mare, crezi ca ma poti ajuta cu asta (contracost bineinteles)?

sigur. daca ajungi la mare eu sunt de gasit la Neptun. Daca ajungi suna-ma. 0743 43 23 79 (Papu) Si il facem repede. Nu cred ca gasesti sa-l cumperi dar am eu tot ce trebuie.

papu84
02-08-2013, 02:38
sigur. daca ajungi la mare eu sunt de gasit la Neptun. Daca ajungi suna-ma. 0743 43 23 79 (Papu) Si il facem repede. Nu cred ca gasesti sa-l cumperi dar am eu tot ce trebuie.

p.S. mai merg destule activate la E60. Spre exemplu daca ai faruri cu xenon merge activat Bi-Xenon-ul s.a.m.d. :P

brasi
02-08-2013, 10:28
sigur. daca ajungi la mare eu sunt de gasit la Neptun. Daca ajungi suna-ma. 0743 43 23 79 (Papu) Si il facem repede. Nu cred ca gasesti sa-l cumperi dar am eu tot ce trebuie.

Merci fain, am salvat numarul tau si ramane sa ne auzim. Noi in Neptun sau Olimp cred ca vom merge asa ca e perfect.

brasi
02-08-2013, 10:34
p.S. mai merg destule activate la E60. Spre exemplu daca ai faruri cu xenon merge activat Bi-Xenon-ul s.a.m.d. :P

Am xenon, dar e pus de mine aftermarket, in schimb sunt altele care m-ar face fericit :d. As vrea sa rezolv cu martorul de la airbag-ul sofer, un welcome home pe pozitie din cheie de exemplu..iar in rest nu stiu ce optiuni mai sunt. Te salut.

brasi
20-08-2013, 23:23
Multumesc Papu. Pentru cei care vreti sa activati diverse functii si nu numai, apelati cu incredere. Baiatul asta chiar stie ce face si nu vb prostii. Te salut si mai vorbim. Da-mi te rog link-ul pentru lupe cand ai timp.

JuiCe
19-09-2013, 08:57
La mine nu apare la mode doar radio si cd. Masina e un e46 2001 luna 04 cu business CD. S-ar putea activa modul aux din calculator ?

aadriann
22-09-2013, 13:39
p.S. mai merg destule activate la E60. Spre exemplu daca ai faruri cu xenon merge activat Bi-Xenon-ul s.a.m.d. :P

cum se poate activa Bi-xenon pe faruri simple cu xenon la e60?

mihainicola
16-03-2015, 00:42
Am realizat acest proiect si functioneaza

Ce aveti nevoie este ca masina sa aiba magazie de cd un intrerupator micut si un releu cu 6 contacte

Principiu: Cand apasam butonul MODE si dam pe CD, magazia primeste comanda de la radio si incepe sa cante. Casetofonul cand intra in modul CD primeste semnal pe mufa mica din spate de la magazie. Noi tot ce facem este sa punem un releu care intrerupe semnalul de la magazie si da casetofonului semnal de la un ipod sau telefon.

Se scoate casetofonul din bord, se scoate mufa mare din spate si se localizeaza mufa de semnal ce vine de la magazie. Am atasat o poza cam cum arata acea mufa. Se gaseste in partea stanga jos si are 10-12 pini.

Cautam in acea mufa firele Alb/rosu si Alb/albastru pe care le taiem

Le legam prin releu ca in schema de mai jos si legam la releu si mufa jack

Releul il alimentam din firul de remote al casetofonului, acel fir este Alb sau Alb/mov, verificam cu o lampa de control ca atunci cand punem contactul pe accesorii sa avem curent pe acel fir iar minusul re la bobina releului il legam printr-un intrerupator la masa.

Dupa ce e totu gata dam pe cd si bagam mufa jack in telefon si punem sa cante. Prin apasarea butonului se comuta sursele magazie sau ipod. Se aude perfect. Este foarte simplu pentru cineva care intelege ce am scris eu aici si foarte greu pt cineva care nu prea se pricepe la electronica/electrica. Eu am facut in 30 min si merge perfect. Daca aveti intrebari va ajut cu placere. Succes.

Salut ! Ma poti ajuta te rog cu un sfat?

As vrea sa instalez un cablu de aux pe care l-am cumparat de pe Ebay pentru e39. Am magazie de CD insa nu stiu cum sa leg cablul cumparat.
Mai exact, la care fire. Cablul meu are 3 fire (rosu, alb si negru).
Multumesc!

papu84
17-03-2015, 18:48
Salut ! Ma poti ajuta te rog cu un sfat?

As vrea sa instalez un cablu de aux pe care l-am cumparat de pe Ebay pentru e39. Am magazie de CD insa nu stiu cum sa leg cablul cumparat.
Mai exact, la care fire. Cablul meu are 3 fire (rosu, alb si negru).
Multumesc!

ai navigatie mare?

mihainicola
17-03-2015, 20:57
ai navigatie mare?

Nu. Am CD player. Am reusit sa leg magazia, acum merge. Dar acum am alte "exigente" si anume doresc sa leg auxiliar.

Am reusit si asta dar merge se aude peste o alta melodie.

Ai idee cum fac sa se auda doar aux?

Multumesc!

papu84
17-03-2015, 21:16
Nu. Am CD player. Am reusit sa leg magazia, acum merge. Dar acum am alte "exigente" si anume doresc sa leg auxiliar.

Am reusit si asta dar merge se aude peste o alta melodie.

Ai idee cum fac sa se auda doar aux?

Multumesc!

ce model de masina ai, ce an, ce cd-player? are buton de Mode ?

mihainicola
17-03-2015, 21:29
ce model de masina ai, ce an, ce cd-player? are buton de Mode ?

Am e39, din 1998. Masina are bussines CD . Am legat magazia si merge perfect. pe MID nu scrie MODE dar cand apas pe CD inca o data, intra in magazie si pot sa vad toate CD-urile de acolo.

papu84
24-03-2015, 22:54
Am e39, din 1998. Masina are bussines CD . Am legat magazia si merge perfect. pe MID nu scrie MODE dar cand apas pe CD inca o data, intra in magazie si pot sa vad toate CD-urile de acolo.

ia-ti un xcarlink de pe net si ala are inclusiv mufa aux + mp3 direct de pe stick si il pui in locul magaziei. Alta varianta nu prea ai (simpla)

mihainicola
25-03-2015, 22:00
ia-ti un xcarlink de pe net si ala are inclusiv mufa aux + mp3 direct de pe stick si il pui in locul magaziei. Alta varianta nu prea ai (simpla)

Salut ! multumesc pentru informatie, am rezolvat problema. Am legat si auxiliar cu o schema de pe net, cu un releu.

dezsoszabi
25-03-2015, 22:10
Salut ! multumesc pentru informatie, am rezolvat problema. Am legat si auxiliar cu o schema de pe net, cu un releu.

Puteai foarte simplu face aux, la orice casetofon/cd player se poate face mult mai simplu dar e ok si asa !

papu84
27-03-2015, 18:44
Salut ! multumesc pentru informatie, am rezolvat problema. Am legat si auxiliar cu o schema de pe net, cu un releu.

schema aia nu e facuta tot de mine ? :)

MKR07
28-03-2015, 19:16
vreau sa pun si eu pe un bmw e60 2004 navi profi,
de ce cablu am nevoie?

papu84
31-03-2015, 10:32
vreau sa pun si eu pe un bmw e60 2004 navi profi,
de ce cablu am nevoie?

intai ai nevoie de cineva care sa-ti codeze cu ncsexpert, ccc-ul sa-ti activeze AUX, apoi ai nevoie de un cablu pe care-l gasesti pe net.62603

Trebuie sa scoti trim-ul de sus unde vine butonul de avarii, iese usor cu o surubelnita incepand dinspre usa dreapta, apoi scoti cele 2 suruburi, iar consola cu clima are cleme, fortezi cu surubelnita in parti si jos tragi tare de ea. Apoi desfaci suruburile de la unitatea audio (radio) si bagi in mufa pinii, cauta pe net aux-in e60 si gasesti mai multe poze. Dar intai incepe cu activarea AUX-in, de unde esti ?

MKR07
01-04-2015, 18:22
eu sunt din arad!
in arad... nu sunt baieti care se decodeze bmw-uri... cu NCSExpert, nu se pricep.
doar cu ncSEXpert se poate rezolva?:))

papu84
19-04-2015, 00:47
eu sunt din arad!
in arad... nu sunt baieti care se decodeze bmw-uri... cu NCSExpert, nu se pricep.
doar cu ncSEXpert se poate rezolva?:))

du-te la reprezentanta si spune-le sa-ti activeze aux, iar cablul il montezi singur, exista tutorial pe net. mai mult de 150 de lei nu te costa activarea.

Radecs
27-06-2015, 00:55
Salut, am si eu un E46 din 2001 cu functia MODE , se poate monta cablul de AUX IN? Cine ma poate ajuta cu el si cat ma costa? Mersi frumos !

mihaiCJ
10-07-2016, 16:48
am reusit fac un aux-in in locul casetei la un philips fabricatie 2002, operatie destul de simpla.
m-am inspirat de pe alt forum, insa aici nu am vazut sa fie prezentat asa ceva, poate mai sunt posesori de e46 cu acest tip de radiocasetofon care nu doresc cd sau mp3 player aftermarket

mihaiCJ
10-07-2016, 17:13
iata pasii de urmat:
1- se demonteaza casetofonul, se ia capacul, se demufeaza mecanismul casetei, cele 2 mufe din imagini6458364584
2- se desfac cele 4 suruburi T9 ce tin mecanismul casetei, se indeparteaza mecanismul
3- se identifica circuitul integrat cu inscriptia TEA0676T, acesta are 16 pini, pe acesti pini lipim cele 3 fire de la mufa jack pt aux, numerotarea pinilor incepand din stanga jos catre dreapta sus, adica pin 1 fir galben, pin 12 fir negru, pin 16 fir albastru, firele galben si albastru sunt intrarilr stanga/dreapta iar negru e masa, la capatul acestor fire se cositoreste mufa jack
4- mufa alba are 10(11) pini, la aceasta mufa se unesc pinii 5-9 si 7-8, eu am avut alte fire dar se pot utiliza cele de la mecanismul casetei de care nu mai e nevoie

atentie mare la cositorirea firelor pe circuitul integrat TEA0676T, NU cositoriti firul decat pe 1 singur pin, NU uniti pinii circuitului

5-eliminarea mecanismului casetei duce la jocul butoanelor de derulare, acestea se fixeaza la alegere (prin lipire, fixare cu o bucata de tabla sau plastic subtire, etc)
6- se monteaza la loc casetofonul si se scoate cablul cu mufa jack intr-un loc accesibil ( eu l-am scos langa frana de mana), iar la apasarea butonului tape se reda muzica de pe dispozitivul conectat la jack

mihaiCJ
10-07-2016, 17:18
iata pasii de urmat:
1- se demonteaza casetofonul, se ia capacul, se demufeaza mecanismul casetei, cele 2 mufe din imagini6458364584
2- se desfac cele 4 suruburi T9 ce tin mecanismul casetei, se indeparteaza mecanismul
3- se identifica circuitul integrat cu inscriptia TEA0676T, acesta are 16 pini, pe acesti pini lipim cele 3 fire de la mufa jack pt aux, numerotarea pinilor incepand din stanga jos catre dreapta sus, adica pin 1 fir galben, pin 12 fir negru, pin 16 fir albastru, firele galben si albastru sunt intrarilr stanga/dreapta iar negru e masa, la capatul acestor fire se cositoreste mufa jack
4- mufa alba are 10(11) pini, la aceasta mufa se unesc pinii 5-9 si 7-8, eu am avut alte fire dar se pot utiliza cele de la mecanismul casetei de care nu mai e nevoie

atentie mare la cositorirea firelor pe circuitul integrat TEA0676T, NU cositoriti firul decat pe 1 singur pin, NU uniti pinii circuitului

5-eliminarea mecanismului casetei duce la jocul butoanelor de derulare, acestea se fixeaza la alegere (prin lipire, fixare cu o bucata de tabla sau plastic subtire, etc)
6- se monteaza la loc casetofonul si se scoate cablul cu mufa jack intr-un loc accesibil ( eu l-am scos langa frana de mana), iar la apasarea butonului tape se reda muzica de pe dispozitivul conectat la jack

rectific: numerotarea pinilor la circuitul TEA0676T incepe de la stanga jos spre stanga sus. daca nu va descurcati cautati un datasheet pt acest circuit, acolo veti vedea pinii aferenti

dezsoszabi
12-07-2016, 02:25
e destul de ok, ce ai facut acolo, dar lipiturile trebuiau facute in verso, sau in alte puncte. in rest merge !

mihaiCJ
15-07-2016, 23:11
e destul de ok, ce ai facut acolo, dar lipiturile trebuiau facute in verso, sau in alte puncte. in rest merge !

se pot face lipiturile si in alta parte, dar nu am avut aparat de masura la indemana, iar firele le-am scos printr-o gaura din carcasa fara probleme6462564626