PDA

View Full Version : DIY- montaj BC - bord computer- BMW E46



cefi
02-01-2011, 20:21
Montarea BC-ului (bord computer) la E46 presupune de fapt inlocuirea manetei de semnalizare fara buton BC cu una prevazuta cu acest buton si activarea acesteia din tester.
Maneta are part-numberul 61318363668 si costa cam 100-150 ron din dezmembrari.Se gaseste si pe E38,E39,X3 si Z4.Doar sa fiti atenti la sistemul de prindere.

http://img269.imageshack.us/img269/7858/photo8aaa.jpg (http://img269.imageshack.us/i/photo8aaa.jpg/)

1-Pentru a ne usura munca,scoatem capacul de plastic de sub bord.Acesta este prins in 3 suruburi,un clips de plastic si 3 cleme.

In poza am indicat cu sageti rosii cele 3 suruburi (cu cap in cruce) si cu sageata albastra clips-ul de plastic.

http://img256.imageshack.us/img256/2245/dsc05877aaa.jpg (http://img256.imageshack.us/i/dsc05877aaa.jpg/)

Doua din cele 3 cleme sunt situate exact sub volan.Introduceti o surubelnita plata sub ele si impingeti clemele spre exterior

http://img695.imageshack.us/img695/2221/dsc05878bbb.jpg (http://img695.imageshack.us/i/dsc05878bbb.jpg/)

2-Tragem de panou in jos si deconectam mufa de diagnosticare,si dupa caz,mufa gongului de la sistemul PDC.

http://img521.imageshack.us/img521/8524/dsc05880ccc.jpg (http://img521.imageshack.us/i/dsc05880ccc.jpg/)
3- Acum vom demonta carcasele de plastic ce acopera coloana de directie.Acestea sunt prinse prin doua clipsuri de plastic,la care avem acces prin partea inferioara a carcasei din partea de jos si de un surub in partea superioara.

http://img687.imageshack.us/img687/8285/dsc04820ddddddd.jpg (http://img687.imageshack.us/i/dsc04820ddddddd.jpg/)

Cu ajutorul unei surubelnite mici,impingeti cam 3-4 mm capul celor doua clipsuri inspre interior.

http://img209.imageshack.us/img209/5117/dsc04818eeeee.jpg (http://img209.imageshack.us/i/dsc04818eeeee.jpg/)

http://img534.imageshack.us/img534/894/dsc04819fffff.jpg (http://img534.imageshack.us/i/dsc04819fffff.jpg/)

4- Partea de sus este prinsa intr-un surub cu cap in cruce.Desfacem surubul cu ajutorul unei surubelnite in cruce si eliberam partea de sus si cea de jos.

http://img688.imageshack.us/img688/1296/dsc04827edededed.jpg (http://img688.imageshack.us/i/dsc04827edededed.jpg/)

cefi
02-01-2011, 20:46
http://img708.imageshack.us/img708/4363/dsc04828p.jpg (http://img708.imageshack.us/i/dsc04828p.jpg/)

Pentru a demonta mai usor partea de sus,reglam volanul in pozitia maxim jos,maxim extins.

http://img824.imageshack.us/img824/6999/dsc04829m.jpg (http://img824.imageshack.us/i/dsc04829m.jpg/)

5- Avand in vedere ca vom da airbag-ul volanului jos,decuplam borna "-" a acumulatorului.
Asa evitam eventualele erori de airbag si alte surprize neplacute
6- Urmeaza demontarea airbag-ului de pe volan.Acesta este prins de colacul volanului cu ajutorul a doua suruburi,pe care le desfaceti cu o cheie Torx de 30.

http://img407.imageshack.us/img407/3261/dsc04821aaaaaa.jpg (http://img407.imageshack.us/i/dsc04821aaaaaa.jpg/)

http://img220.imageshack.us/img220/6224/dsc04822e.jpg (http://img220.imageshack.us/i/dsc04822e.jpg/)

7-Decuplam mufa airbag-ului si il punem pe bancheta,cu fata in sus.

http://img151.imageshack.us/img151/8431/dsc04833bbb.jpg (http://img151.imageshack.us/i/dsc04833bbb.jpg/)

8-Cu ajutorul unei tubulare de 16 se desface surubul ce tine colacul volanului.Este strans destul de tare.

http://img20.imageshack.us/img20/9808/dsc04834n.jpg (http://img20.imageshack.us/i/dsc04834n.jpg/)

9-Inainte de a scoate colacul volanului,indreptati rotile si uitati-va cu atentie la axul coloanei de directie.Se observa ca atat axul cat si colacul au un sant,ca semn de aliniament.Acestea sunt aliniate si la fel vom avea grija sa fie,la re-asamblare.

http://img717.imageshack.us/img717/3024/dsc04837ccccc.jpg (http://img717.imageshack.us/i/dsc04837ccccc.jpg/)

Acum putem scoate colacul volanului si il punem deoparte,pentru a avea acces la blocul manetelor.

10-Blocul manetelor este prins in 4 suruburi,pe care le destrangem cu o cheie Torx de 25.

http://img405.imageshack.us/img405/6021/dsc04838rrrrrrrr.jpg (http://img405.imageshack.us/i/dsc04838rrrrrrrr.jpg/)

cefi
02-01-2011, 21:30
11-Eliberam blocul manetelor si decuplam mufele manetelor.

http://img52.imageshack.us/img52/1253/dsc04839s.jpg (http://img52.imageshack.us/i/dsc04839s.jpg/)

http://img808.imageshack.us/img808/3457/dsc04840sssssss.jpg (http://img808.imageshack.us/i/dsc04840sssssss.jpg/)

12-Detasam vechea maneta de semnalizare.Este prinsa de bloc cu ajutorul a doua cleme de plastic.

http://img24.imageshack.us/img24/2453/dsc04841wwwwww.jpg (http://img24.imageshack.us/i/dsc04841wwwwww.jpg/)

13-Inlocuim manetele,si montam totul inapoi,in pasi inversi.
Atentie la santurile de aliniament de pe coloana de directie si de pe colacul volanului.
Ultima oara cuplam borna "-" a acumulatorui.Nu montati borna pana nu ati montat airbag-ul.

14-Facem o scurta verificare a manetei de semnalizare si a fazei lungi si mergem la reprezentanta sau la un tester bun,pentru activarea manetei.

Bafta!

Spilner
16-04-2011, 14:37
exact ce mi-a trebuit, ca mi sa stricat semnalizarea si nu stiam cum sa o dau jos fara sa rup ceva....
pe forum-ul asta gasesti tot ce vrei numa tre sa si cauti :thumbup:

santorini
23-04-2011, 16:32
suuuuper :clap::clap::clap::clap:
multumim cefi, abia astept sa-mi montez si eu, habar nu aveam ca se poate si sufeream ca nu am pe masina. Cefi spune-mi te rog ce informatii poti accesa dupa ce-ti montezi maneta?

adrianpgt
23-04-2011, 18:41
- consum mediu;
- temperatura exterioara;
- viteza medie;
- cati km mai poti parcurge cu benzina/motorina din rezervor;

cam atat, nu cred ca am omis ceva
daca am omis ceva va rog sa ma corectati

sbirni
23-04-2011, 22:22
- consum mediu;
- temperatura exterioara;
- viteza medie;
- cati km mai poti parcurge cu benzina/motorina din rezervor;

cam atat, nu cred ca am omis ceva
daca am omis ceva va rog sa ma corectati

_viteza,medie-la mine e 15km/h....:laugh::laugh::thumbdown,o sa-mi iau un scuter....!!

Papadopol
24-04-2011, 09:17
_viteza,medie-la mine e 15km/h....:laugh::laugh::thumbdown,o sa-mi iau un scuter....!!

la mine 21=:clap:

cefi
27-04-2011, 13:48
- consum mediu;
- temperatura exterioara;
- viteza medie;
- cati km mai poti parcurge cu benzina/motorina din rezervor;

cam atat, nu cred ca am omis ceva
daca am omis ceva va rog sa ma corectati

Ceasul :laugh:

adrianpgt
27-04-2011, 22:38
ceasul se vede si fara BC, de aceea nu l-am pus pe lista ;)

flavionelo
13-06-2011, 09:40
superb tutorialul dar functiile butonului nu trebuiesc activate?sau le recunoaste automat?

cefi
13-06-2011, 11:32
Dupa montarea unei manete cu BC pe o masina care nu a avut-o din fabrica, se merge la tester pentru activare;am specificat la pct 14 al tutorialului :p

flavionelo
13-06-2011, 11:36
eu am butonul (din fabrica presupun)dar numi arata nimic altceva decat temperatura exterioara ar putea fi alta cauza pt care numi merge?

BMW316iE46
13-06-2011, 16:07
Thx CEFI chiar aveam nevoie :rockon:
O intrebare inca si ma duc unde pot gasi exact senzorul de temperatura externa la E46 an 99 :cheers:

cefi
13-06-2011, 16:54
In aparatoarea mica de noroi de pe partea stanga,oarecum sub bara fata.

Skorpion
14-06-2011, 02:22
La cat se ajunge cu o activare de genul?

ValentinDan
11-07-2011, 14:22
Activarea se face doar la cei de la BMW ?, ce inseamna un calculator bun, eu am fost la cateva service-uri au pus calculatorul dar au zis ca nu stiu cum se face aceasta activare.

Eu sunt din Galati stie cineva un service prin Galati care au un asazis calculator bun, sa faca aceasta activare?

flavionelo
12-07-2011, 10:48
in cazul asta daca nu mergi la o reprezentantza (ceea ce te-ar scoate mai ieftin) esti nevoit sa gasesti vre-un meserias care sa stie face asta.eu am avut probleme si cu "oilserviceul" la sevice serios nu gluma.

ValentinDan
12-07-2011, 18:05
multumesc pentru raspunsuri, am gasit totusi pe cineva care m-a rezolvat, iar in ce priveste asa zisi meseriasi de la service pot garanta ca sunt foarte putini, 90% dintre ei au gargara comunista, si daca esti chiar asa de credul te face chiar sa renunti sa mai intrebi si in alte parti.

flavionelo
13-07-2011, 21:55
deci pana la urma ai rezolvat?an fost greu? scump?

ValentinDan
19-07-2011, 08:36
Da, pana la urma am rezolvato, "norocul meu" a fost ca am gasit pe cineva din orasul meu, si a fost foarte simplu, daca era sa astept de la un service autorizat cine stie daca se rezolva vreodata, am sunat la Constanta doar sa intreb si au inceput cu baliverne de adormit copii.
Pretul a fost chiar decent. cei din Galati pot apela cu incredere la el.

gAbrIeL_ZRX
24-07-2011, 21:10
super topicul de abea astept sa-mi i-au si eu BC-ul acum, auzisem niste variante de pret pentru asa-zis-ul "computer de bord" de ma lecuisem rau... undeva la 1000 E, ce sa faci daca nu stii, le mai inghiti si p'astea pana te dezgheata cineva cu vreo 2 perechi de palme:clap:

p.s. : astept topicul tau cu montarea/activarea sistemului de incalzire in scaune :thumbup::clap:

papu84
29-07-2011, 05:29
bc se activeaza cu un cablu inpa si ncsexpert in 1 minut maxim. :)

valentino88
20-08-2011, 19:44
salut,sunt nou pe aici sunt posesor de bmw e46 320d, doar ce mi-am montat si eu maneta bc foarte bun diy a durat in jur de 45 de min acuma trebuie sa o activez aveti idee pe unde gasesc prin constanta sa o activez

ValentinDan
20-08-2011, 20:16
salut,sunt nou pe aici sunt posesor de bmw e46 320d, doar ce mi-am montat si eu maneta bc foarte bun diy a durat in jur de 45 de min acuma trebuie sa o activez aveti idee pe unde gasesc prin constanta sa o activez

Salut, eu am sunat la reprezentanta in Constanta si incercau sa ma convinga ca nu se poate, imi tot spunea ca daca nu a fost pus din fabrica nu se poate, spre norocul meu ca am gasit pe cineva in Galati.
Acum iti dau un sfat, daca nu gasesti prin Constanta pe nimeni, ia numarul de telefon de pe acest topic al baiatului din Galati si vino aici sa sa iti activeze BC-ul cu bani care ii dai pe drum si baiatului te ajunge cat o diagnoza la reprezentanta.

valentino88
22-08-2011, 14:41
deci nu a activat nimeni in constanta maneta bc ?:sad:

mihaiCJ
22-08-2011, 18:32
salutare tuturor! sunt nou pe forum, sper ca scriu unde trebuie, si as avea o intrebare pentru cei care si-au montat maneta de semnalizare cu buton bc: senzor de temperatura exista pe masina sau trebuie achizitionat inainte de activarea din tester? multumesc anticipat

cefi
22-08-2011, 18:35
Trebuie sa te uiti sa vezi daca il ai sau nu.
e in aparatoarea de noroi din partea stanga.

papu84
23-08-2011, 22:00
deci nu a activat nimeni in constanta maneta bc ?:sad:

daca ai drum prin mangalia ti-l activez eu dupa ce ti-ai montat maneta. E treaba de 2 minute :P

papu84
23-08-2011, 22:04
La cat se ajunge cu o activare de genul?
la reprezentanta cred ca 100 ron cel putin, e vorba de codare si nu orice tester poate face asta. Cautati pe forum la coding si cei care stiu sa foloseasca ncsexpert cu cablu inpa pot sa o activeze in 2 min. Sunt multi...

papu84
23-08-2011, 22:11
iar pentru cei care stiu sa umble cu ncsexpert, in coding-ul de la instrumente gasiti linia BC cu parametrul nicht_aktiv

Nu trebuie decat sa setati parametrul aktiv

mihaiCJ
24-08-2011, 09:35
multumesc pt indicatii, din nefericire Clujul e departa de Mangalia. daca stie cineva din zona Clujului cum se face,sau stie pe cineva va rog sa-mi dati de stire si mie

nick.bai3t3lu
29-08-2011, 23:49
la reprezentanta cred ca 100 ron cel putin, e vorba de codare si nu orice tester poate face asta. Cautati pe forum la coding si cei care stiu sa foloseasca ncsexpert cu cablu inpa pot sa o activeze in 2 min. Sunt multi...


am cam inteles ce e cu ncsexpert dar nu gasesc cablu inpa daca ma poate ajuta cineva cu un sfat unde as putea gasi sau cum se mai numeste altcumva ?

nick.bai3t3lu
02-09-2011, 19:14
am cumparat si eu maneta bc pt e46 cea de la semnalizare vreau sa o montez dar m-am interesat si in buzau nu a auzit nimeni de asa ceva sa activezi maneta din tester toti zic ca nu se poate ca mai trebuie schimbat si niste senzori pe acolo... ma poate lamuri cineva ???

papu84
04-09-2011, 05:02
salutare tuturor! sunt nou pe forum, sper ca scriu unde trebuie, si as avea o intrebare pentru cei care si-au montat maneta de semnalizare cu buton bc: senzor de temperatura exista pe masina sau trebuie achizitionat inainte de activarea din tester? multumesc anticipat

nu exista nici un model fara senzor de temperatura pentru ca acel senzor foloseste si la clima, daca nu-l ai, sau e defect nici clima nu functioneaza cum trebuie. Ex. daca iti lipseste senzorul de temperatura (fie ca ai sau nu maneta bc sau bc, iti indica ori -30,40 grade ori +30,40 grade (asta in cazul in care iti lipseste senzorul) si atunci nici clima nu merge cum trebuie, ex: ea daca vede ca afara sunt -40 de grade si tu pornesti AC, ea nu prea se sinchiseste sa omoare compresorul de la AC pentru ca vede ca afara sunt-40 grade asa ca mai mult iti ia aer de afara... nu stiu daca ai inteles ideea.

In concluzie, pe orice e46 se poate monta BC, e nevoie doar de maneta si de activare din bord, instrumentele primesc oricum date de la toate modulele inclisuv cati litri de gaz sunt in rezervor, consum mediu s.a.m.d. doar ca fara maneta BC si activare nu le poti vedea.

papu84
04-09-2011, 05:04
multumesc pt indicatii, din nefericire Clujul e departa de Mangalia. daca stie cineva din zona Clujului cum se face,sau stie pe cineva va rog sa-mi dati de stire si mie

vino la mare si-l activam in 5 min :)) bem si o bere pe malul marii pe care o dai tu binenteles :evil:

papu84
04-09-2011, 05:07
am cumparat si eu maneta bc pt e46 cea de la semnalizare vreau sa o montez dar m-am interesat si in buzau nu a auzit nimeni de asa ceva sa activezi maneta din tester toti zic ca nu se poate ca mai trebuie schimbat si niste senzori pe acolo... ma poate lamuri cineva ???

e poveste, se activeaza in 2 min. Nu din auzite iti zic ;) intreaba-l pe userul valentino88 cat a durat ca a avut drum prin mangalia si i-am activat-o in 2 min.

nick.bai3t3lu
04-09-2011, 10:29
e poveste, se activeaza in 2 min. Nu din auzite iti zic ;) intreaba-l pe userul valentino88 cat a durat ca a avut drum prin mangalia si i-am activat-o in 2 min.

stiu dar din pacate eu am fost acum o sapt la mare :(( si maneta am montato zilele trecute, ajuta`ma cu un sfat daca vrei sa imi spui ce program folosesti si ce fel de mufa sa cumpar dupa net ca sunt o multime si nu stiu pe care sa o iau :( caci de la buzau pana la mangalia e drum lung si pana la anu nu mai am ocazia ... daca m`ai putea ajuta ti`as fi recunoscator ... ms

ValentinDan
04-09-2011, 12:22
stiu dar din pacate eu am fost acum o sapt la mare :(( si maneta am montato zilele trecute, ajuta`ma cu un sfat daca vrei sa imi spui ce program folosesti si ce fel de mufa sa cumpar dupa net ca sunt o multime si nu stiu pe care sa o iau :( caci de la buzau pana la mangalia e drum lung si pana la anu nu mai am ocazia ... daca m`ai putea ajuta ti`as fi recunoscator ... ms

Eu cunosc o persoana la Galati care iti poate activa BC-ul daca iti este mai usor, sau poate ai drum pe la Galati iti pot da numarul lui de tel sa va puneti deacord.

papu84
04-09-2011, 16:24
stiu dar din pacate eu am fost acum o sapt la mare :(( si maneta am montato zilele trecute, ajuta`ma cu un sfat daca vrei sa imi spui ce program folosesti si ce fel de mufa sa cumpar dupa net ca sunt o multime si nu stiu pe care sa o iau :( caci de la buzau pana la mangalia e drum lung si pana la anu nu mai am ocazia ... daca m`ai putea ajuta ti`as fi recunoscator ... ms

hai ca mi-a venit o idee. Binenteles daca ai incredere. Desfa bordu, are 2 suruburi, si pune-l la fan curier. Ii pun mufele la masina mea si-ti activez BC si ti-l trimit inapoi tot la curier. Nu cred ca renteaza sa-ti cumperi un cablu doar pt asta... iti las un nr de tel si suna-ma daca vrei si vb la tel sa-ti dau adresa si asa te costa doar curierul si berea o dai la anu cand vii iar la mare :laugh:

075 111 3 123 (papu)

nick.bai3t3lu
04-09-2011, 16:27
hai ca mi-a venit o idee. Binenteles daca ai incredere. Desfa bordu, are 2 suruburi, si pune-l la fan curier. Ii pun mufele la masina mea si-ti activez BC si ti-l trimit inapoi tot la curier. Nu cred ca renteaza sa-ti cumperi un cablu doar pt asta... iti las un nr de tel si suna-ma daca vrei si vb la tel sa-ti dau adresa si asa te costa doar curierul si berea o dai la anu cand vii iar la mare :laugh:

075 111 3 123 (papu)

da-mi si nr celui din galati poate ma int maine cu el ca eu trebuie sa ajung pana la braila. daca nu fac nimic mai vb ms mult

valentino88
04-09-2011, 17:11
multumesc lui papu84 pentru activare si pentru smecherile pe care mi le-a facut la masina am ramas dator cu o bere la el.activarea nici 2 min nu a durat.multumesc inca o data pentru ajutor.

nick.bai3t3lu
04-09-2011, 17:51
hai ca mi-a venit o idee. Binenteles daca ai incredere. Desfa bordu, are 2 suruburi, si pune-l la fan curier. Ii pun mufele la masina mea si-ti activez BC si ti-l trimit inapoi tot la curier. Nu cred ca renteaza sa-ti cumperi un cablu doar pt asta... iti las un nr de tel si suna-ma daca vrei si vb la tel sa-ti dau adresa si asa te costa doar curierul si berea o dai la anu cand vii iar la mare :laugh:

075 111 3 123 (papu)

ai idee daca fac ceva cu mufa asta ? http://www.okazii.ro/catalog/57303297/interfata-diagnoza-bmw-carsoft-6-1-inpa-150-lei.html

papu84
04-09-2011, 19:45
multumesc lui papu84 pentru activare si pentru smecherile pe care mi le-a facut la masina am ramas dator cu o bere la el.activarea nici 2 min nu a durat.multumesc inca o data pentru ajutor.

pt putin valentino88, mai trebuie sa apesi pe alarma pt imobilizator sau si-a revenit?

papu84
04-09-2011, 19:50
ai idee daca fac ceva cu mufa asta ? http://www.okazii.ro/catalog/57303297/interfata-diagnoza-bmw-carsoft-6-1-inpa-150-lei.html

da, cobori cu unitatea centrala la garaj si monitorul sau cauti un laptop antic cu mufa serial sau cu un adaptor usb2serial dar nu stiu sigur sigur daca merge si in al doilea rand tu chiar nu vrei sa pricepi ca nu cablu e jmekeria ci programele, instalarea lor care daca nu o faci intr-un anumit fel NU-TI MERGE si nu in ultimul rand sa stii si cum sa folosesti acele programe pt ca nu e asa usor cum speri tu. nu am eu nr celui din galati alt user a zis ca-l are. Succes!

nick.bai3t3lu
04-09-2011, 22:49
Eu cunosc o persoana la Galati care iti poate activa BC-ul daca iti este mai usor, sau poate ai drum pe la Galati iti pot da numarul lui de tel sa va puneti deacord.

da-mi nr te rog

ValentinDan
04-09-2011, 23:29
da-mi nr te rog

Ti-am trims numarul in privat,

nick.bai3t3lu
08-09-2011, 19:01
eu am rezolvat`o cu activarea manetei bc imi merge computerul de bord ca din fabrica :P asa ca cine are nevoie pe buzau de asa ceva ma poate cauta ... dureaza 15 min activarea ;) bafta

papu84
19-09-2011, 20:52
eu am rezolvat`o cu activarea manetei bc imi merge computerul de bord ca din fabrica :P asa ca cine are nevoie pe buzau de asa ceva ma poate cauta ... dureaza 15 min activarea ;) bafta

15 min? asa mult ? :))

nick.bai3t3lu
20-09-2011, 18:58
15 min? asa mult ? :))

da nu vad de ce te miri dureaza 3-4 min pana deschizi laptopul bagi mufele plm

papu84
21-09-2011, 00:48
da nu vad de ce te miri dureaza 3-4 min pana deschizi laptopul bagi mufele plm

:)) glumeam glumeam.

santorini
01-10-2011, 17:42
Salut am fost la un prieten sa-mi activeze si mie maneta cu bc, el nu a mai facut asta niciodata. Tipul e fff priceput la electronica, are service, monteaza alarme, navigatii, face diagnoza inclusiv pt bmw. Dupa ce am montat maneta a bifat pe softul masinii casuta unde scria: "on board computer" si surpriza.....nimic. A umblat pe laptop 30 de min cautand si alte functii unde ar putea sa umble sa o activeze, dar nimic. Cine stie sa faca chestia asta sa-mi spuna si mie va rog mai trebuia bifat ceva, sau facut ceva fizic la masina. Noi n-am reusit.
HELP..:wallbash::wallbash::wallbash::wallbash:

cefi
01-10-2011, 18:13
Scopul unui thread DIY nu este de vanzare-cumparare!
Se inchide! De acum inainte voi inchide toate thread-urile DIY.

alecuinlove18
21-01-2013, 20:17
Salut in primul rand,am un Bmw 320 D (2001) cu computer de bord si maneta 'BC' din fabrica...
azi dimineata am avut neplacuta surpriza ca acel buton...BC sa nu mai functioneze, masina nu mai are nici o reactie la apasarea acelui buton,imi arata doar ceasul si atat.ma puteti ajuta cu un sfat????este maneta de vina sau ceva mai rau din computer? (siguranta nr. 9 este intreaga) multumesc!!!

papu84
22-01-2013, 04:59
Salut in primul rand,am un Bmw 320 D (2001) cu computer de bord si maneta 'BC' din fabrica...
azi dimineata am avut neplacuta surpriza ca acel buton...BC sa nu mai functioneze, masina nu mai are nici o reactie la apasarea acelui buton,imi arata doar ceasul si atat.ma puteti ajuta cu un sfat????este maneta de vina sau ceva mai rau din computer? (siguranta nr. 9 este intreaga) multumesc!!!

salut. Da, se rupe un fir din maneta. Trebuie sa o desfaci maneta, dai volanul afara, vezi ca scrie in tutorial cum, si desfaci cu grija maneta. o sa gasesti firul de la BC rupt. Se intampla des la e46. Il lipesti inapoi si va merge. Succes!

Cata1985
21-10-2014, 13:19
Cineva din Timisoara si-a montat maneta de bc?
Puteti sa imi recomandati pe cineva?
Multumesc!!

papu84
21-10-2014, 19:28
Cineva din Timisoara si-a montat maneta de bc?
Puteti sa imi recomandati pe cineva?
Multumesc!!
suna-l pe Cristi ca iti face el. E super ok si e din timisoara
0744780702

Cata1985
21-10-2014, 20:17
suna-l pe Cristi ca iti face el. E super ok si e din timisoara
0744780702

multumesc!

visiniu
31-10-2014, 01:12
In Iasi cineva care activeaza? ms

fanttomX
17-12-2014, 22:52
eu am butonul asta dar cand apas nu se intampla nimic, btw de ce nu pot vedea pozele?

cristicostea1986
15-05-2015, 18:38
In Constanta mai este cineva sa activez o maneta BC ?

sfantu
10-10-2016, 22:52
Salut, Eu sunt din Resita si aici nimeni nu stie si nu poate..... am cumparat BMW Scanner, dar nu stiu daca si cum se poate activa, daca cineva a facuto si ma poate ajuta as fi foarte multumit. Maneta am cumparato si montato. Multumesc

papu84
12-10-2016, 03:54
Salut, Eu sunt din Resita si aici nimeni nu stie si nu poate..... am cumparat BMW Scanner, dar nu stiu daca si cum se poate activa, daca cineva a facuto si ma poate ajuta as fi foarte multumit. Maneta am cumparato si montato. Multumesc

intra cu bmwscanner`u pe Instrument Cluster (Kombi) dai la coding, recoding si bifeaza on bord computer (daca ai) daca nu trebuie cablu inpa si ncsexpert.

sfantu
12-10-2016, 23:16
Mi-am cumparat azi interfata K-Dcan cu INPA si NCS Expert am si DIS instalat, daca ma poti ajuta te rog sa-mi dai numa o iede, cata habar mai am si eu ! Multumesc