PDA

View Full Version : Instalatii audio



soft_Cris
22-08-2010, 12:45
De curand am transformat pasiunea pentru bmw-uri si car audio in job,
asa ca m-am apucat de instalatii audio video si light.
Asa ca daca aveti probleme sau vreti sa montati ceva pe masina voastra o sa fiu fericit sa va raspund la probleme si sa va ajut la diferite lucrari

dkderek
13-09-2010, 14:12
salut

ai idee la un bmw e90 la cdplayeru acela cu navi are cumva iesire pentru subwoofer ?

bogdan318d
13-09-2010, 14:37
salut, a un e46 318d 2004,cu navigatie mica si doar caseta fara cd:crybaby: asa ca am luat o magazie de cd uri doar ca a venit fara cabluri,am luat si cablurile separat si am facut proba: cablul are 2 mufe care intra in magazie una mica rotunda ramanand libera,iar la celalalt capat are mufa care intra in spate la casetofon plus alte 3 fire subtiri unul l am bagat in punul nr7 in ''mufa''mare din spatele cass ului, unul e alimentarea l am pus pe + ul bateriei iar unul e masa, dupa toate astea totul pare sa functioneze,adica magazia reactioneaza este recunoscuta de cass pot schimba cd urili melodiile tot........doar ca nu am sunet,nu se aude nimic
ai ceva sfaturi?este ceva ce nu fac bine?sa fie oare si faptul ca magazia si cablul le am luat separat?sa nu fie compatibile?da in cazul asta ma gandesc ca nu ar fi mers nimic.........

soft_Cris
13-09-2010, 15:09
Sincer acuma nu stiu, dar nu cred ca are iesite, orcum daca vrei sa pui subwoofer iei semnal de la boxele spate (cu un convertor de semnal high low ) care sunt deja pe bass.
optiunea 2 este sa le iei de la amplificatorul original si tot cu high low...

soft_Cris
13-09-2010, 15:16
daca muti pe radio se aude sunet?
daca da inseamna ca magazia este alimentata si primeste comenzile, dar nu trimite semnalu audio. (probabil mufa aia care ramane goala)
trimitem seria magaziei sa ma uit la schema electrica.
salut

bogdan318d
13-09-2010, 17:47
daca muti pe radio se aude sunet?
daca da inseamna ca magazia este alimentata si primeste comenzile, dar nu trimite semnalu audio. (probabil mufa aia care ramane goala)
trimitem seria magaziei sa ma uit la schema electrica.
salut

salut,mersi pt promptitudine:thumbup:.da se aude cand mut pe radio,doar magazia nu are sunet.
model no 65.12.8 361 584
19884
am pus si o poza,sper ca a mers,cea rotunda metalica ramane libera.
mersi mult

Bartol
13-09-2010, 18:06
Salut.
Am un cd player cu buton mode si as vrea sa ii adaptez o mufa jack.
Se poate efectua operatiunea, si daca da, unde ma conectez?

soft_Cris
13-09-2010, 18:07
dsp este de la audio.
vezi daca te ajuta

soft_Cris
13-09-2010, 18:10
sincer nu am inteles foarte bine ce vrei sa faci.
butonu mode si mufa jack (3.5mm)
explicate mai bine si daca este pune si o poza.
Sal

bogdan318d
13-09-2010, 18:22
dsp este de la audio.
vezi daca te ajuta

ms pt raspuns,asta inseamna ca nu am cablul bun,al meu are dor mufele cu pini cele 2 de plastic pt cea rotunda nu am nimic....ai idee unde as putea gasi cablul cu care sa mi mearga?cel de acum l am gasit pe okazii

Bartol
13-09-2010, 18:23
Ma intereseaza sa montez o mufa jack la radio cd ul masinii. Am inteles ca se poate monta/adapta la playerele cu buton mode.

soft_Cris
13-09-2010, 18:31
ce modul ai? este pe e46 sa inteleg.
mufa jack care vrei sa pui este ca sa dai sau sa primesti (semnal)??

Bartol
14-09-2010, 11:07
Sa dau... cred.
Vreau sa adaptez un mp3 player.

soft_Cris
14-09-2010, 19:57
sunt douo scheme de pin-uri una vechie de 17 si alta de 40 vezi si tu care ai.
atasez schemele.
uitate unde scrie aux imput (masa este in comun)

in rest cred ca sti ce vrei sa faci...., daca mai ai prob scrie.

Bartol
14-09-2010, 21:44
Mersi
Ma bag imediat ce imi fac ceva timp:thumbup:

radu_catalin_bv
14-09-2010, 21:59
am pus pe masina un cd-player jvc...cum as putea sa imi fac comenzile la volan sa mearga cu el??sau nu se poate?

rarutu
16-09-2010, 01:52
Connects 2 cred ca e singura solutie. Daca nu gasesti nimic altceva o sa o pot aduce in 3-4 saptamani

Soryn14
11-11-2010, 23:33
salut, am un e60 si am sistem standard pe el si as dori sa-i adaug boxa cea centrala de pe bord ce trebuie sa fac ?

dooh
21-11-2010, 15:40
@soft_Cris, ai timp zilele astea sa ma ajuti sa gasesc o problema cu firul ce ajunge in difuzorul dreapta fata, are momente cand se intrerupe.
Difuzorul si tweeterul functioneaza ok (am luat fata de portiera acasa) :)

Diskem
26-11-2010, 22:30
am pe masina un sony xplod gt 25 si vreau sa intreb daca in cazul in care imi pun un volan cu comenzi am vreo sansa sa le fac sa mearga la cd-player-ul meu?

laf_c
13-12-2010, 15:23
Salut,

Dupa cum stii sunetul in E46 se aude "slab". Crezi ca ai timp sa ma ajuti si pe mine la un UPGRADE? Facem o lista: vedem ce imi trebuie, cumpar si apoi daca poti tu sa le montezi.

cioxy
18-01-2011, 22:48
am un 320d e46 cu navi mare si nu mai pot porni muzik,nu mai merge butonul din stanga,cel din dreapta merge.astept rsp.ms

pabloMG
19-01-2011, 14:30
cred ca e de la bm54 sau bm24 depinde care il ai instalat pe masina?radio merge sau indicatile de la gps????da mai multe detali despre instalatia audio de pe masina,ai incarcator????

formol
14-02-2011, 00:39
cum tragi furul de plus de la baterie (de la motor)in habitacul fara probleme?si daca poti sa imi indici zona.

rassti
15-02-2011, 10:48
am si eu o problema la un e 90 cu navi bussines la posturile de radio,nu stiu de ce dar nu le prinde bine ,sare de la o frcventa la alta adica pe acelasi post se suprapun vocile ca si cum ar fi 2 posturi la fel, dar unu merge mai in avans.ma gandesc sa umblu putin la firul de antena dar nu stiu unde e.astept un raspuns cu o lamurire, mersi!

furious_hitman
18-02-2011, 10:30
am si eu o problema la un e 90 cu navi bussines la posturile de radio,nu stiu de ce dar nu le prinde bine ,sare de la o frcventa la alta adica pe acelasi post se suprapun vocile ca si cum ar fi 2 posturi la fel, dar unu merge mai in avans.ma gandesc sa umblu putin la firul de antena dar nu stiu unde e.astept un raspuns cu o lamurire, mersi!

Cred ca ai RDS-u pornit.Dezactiveaza-l si vezi daca mai face asa.Cu ajutorul RDS poti asculta acelasi post de radio chiar daca frecventa de emisie se schimba de la zona la zona.Si probabil stai intr-o zona unde se suprapun doua frecvente diferite pe acelasi post. Tot prin RDS se afiseaza diferite informatii pe afisajul radio-ului.(numele postului de radio etc).Bafta:kool:

rassti
20-02-2011, 19:41
mersi de raspuns,am dezactivat rds nu mai face asa dar in schimb fasai-tul acele de vrecventa slaba tot il are.eu sunt din bucuresti si nu ar trebui sa am probleme cu posturile mai ales cele locale.cred totusi ca si de la antena e ceva ca am mai vazut si alte E 90 si nu au problema asta

rassti
02-03-2011, 16:09
Cred ca ai RDS-u pornit.Dezactiveaza-l si vezi daca mai face asa.Cu ajutorul RDS poti asculta acelasi post de radio chiar daca frecventa de emisie se schimba de la zona la zona.Si probabil stai intr-o zona unde se suprapun doua frecvente diferite pe acelasi post. Tot prin RDS se afiseaza diferite informatii pe afisajul radio-ului.(numele postului de radio etc).Bafta:kool:

mai ne raspunzi?mersi

cob1979
03-03-2011, 20:16
sal de curand miam luat un e 46 2002 navigatie mare si am unele probleme cu sunetu uneori se aude doar partea stanga dreapta merge rar si deloc cear putea fi si cum pot so rezolv si mai ceva am magazie de cd dar am observat ca la denivelari sare cd ce se poate face multumesc

mihai tepes
10-05-2011, 10:44
salut, a un e46 318d 2004,cu navigatie mica si doar caseta fara cd:crybaby: asa ca am luat o magazie de cd uri doar ca a venit fara cabluri,am luat si cablurile separat si am facut proba: cablul are 2 mufe care intra in magazie una mica rotunda ramanand libera,iar la celalalt capat are mufa care intra in spate la casetofon plus alte 3 fire subtiri unul l am bagat in punul nr7 in ''mufa''mare din spatele cass ului, unul e alimentarea l am pus pe + ul bateriei iar unul e masa, dupa toate astea totul pare sa functioneze,adica magazia reactioneaza este recunoscuta de cass pot schimba cd urili melodiile tot........doar ca nu am sunet,nu se aude nimic
ai ceva sfaturi?este ceva ce nu fac bine?sa fie oare si faptul ca magazia si cablul le am luat separat?sa nu fie compatibile?da in cazul asta ma gandesc ca nu ar fi mers nimic.........

Eu am un 320 d din 2004 luna a X-a si are casetofon cu navi mic si magazie de cd-uri oem,deci ar trebui sa mearga si la tn.

bob_trifan
10-05-2011, 20:54
Salut,
Am un e53 cu display 16:9 si as vrea sa vad si altceva in afara de navigatie :) - de ex un tuner tv sau dvd player - vreo recomandare? multumesc.

chyrik
10-05-2011, 21:18
Salut! Un id de mess.......as dori sa discutam mai mult si mai in detaliu daca am face-o aici s-ar putea sa mai devenim off topic din cand in cand:blush:

pabloMG
11-05-2011, 07:28
pai primul pas e sa cumperi un modul tv care cu cabluri te poate ajunge cam la 150-170euro.apoi ii scoti intrari av e foarte simplu si ii pui un dvd sau orice aparat cu rca si 12v si gata.potzi sai pui si camera pt parcare.

Denesska
26-05-2011, 13:00
Salut,
Am un E38 cu ecran mic si cu casete si vreau sa fac cumva ca sa o fac sa lucreze ca AUX intrare. E posibil sa realizez fantezia mea? Astept un raspuns cu nerabdare.

OZ_OFF
30-05-2011, 12:49
Salutare. Vreau sa incep a cauta difuzoare pentru masina mea sa schimb intreg sistemul audio. Stii cumva ce dimensiuni ar trebui sa aiba difuzoarele de fabrica la un e36 coupe din 94? in fata stiu ca sunt de 13 cm cele din panou de jos, si tweeterle de 2cm in usi langa panoul ala mic in triunghi de la oglinzile laterale. am dreptate? dar in spate ce dimensiuni au? multumesc anticipat!

emtix
08-06-2011, 13:29
multumesc si eu pt scheme

alexsprint2003
16-06-2011, 22:50
Salut,
Ai montat un conector ipod pe e46 coupe din 2004?
Produsul este 65110409342
Eu l-am montat dar nu merge, poate nu am legat ceva bine. Ma gandeam ca poate ne vedem maine, poimaine, daca te pricepi sau poate imi recomanzi pe cineva.
Alex

cj85tls
02-07-2011, 13:48
am un e39din 2003 si am radio-cass.se poate pune in loc un sistem navigatie,mp3,dvd?

alexsprint2003
10-08-2011, 09:57
Salut,
Am luat un model de conectare iPod la Radio BMW Bussiness. Este original, dar cred ca nu l-am montat bine. Am schema de montaj. Cred ca ai putea sa te uiti ?
Alex

rassti
20-10-2011, 09:39
cine ma poate ajuta din bucuresti?am o statie si as vrea sa o montez,doar ca eu nu ma pricep si am fost la baietii de la targ si mi-au cerut 100 -150 lei!eu cred ca e totusi cam mult pentru 2 cabluri trase :sad:.am toate cablurile si ma gandeam ca poate m-ar ajuta cineva la un pret mai mic,e criza :laugh:

dooh
20-10-2011, 15:11
Nu vreau sa fiu rau, dar 100-150 de lei este chiar putin, nu e doar de pus cabluri, e o operatiune care dureaza ceva timp, nu 10 minute, omul care iti face asta isi asuma si niste riscuri, daca tie iti ia masina foc tu o sa dai vina pe ala de a facut instalatia.

rassti
20-10-2011, 15:39
deci sa merg la targ,dar nu prea am incredere in cei de acolo.
macar m-am convins in privinta pretului