PDA

View Full Version : OBC & Check-Control Module



Darren
30-05-2005, 17:45
Am montat pe un E36 Stock un MID - OBC (acum aproape 2 ani).
In afara de functia CODE, CHECK si buzzer-ul de sub bord care nu l-am luat, functioneaza ok: temperatura outside, consum mediu (2), consum instant, viteza instant, viteza medie, nivel combustibil cu virgula, autonomie in functie de stilul de condus, ora sosirii la destinatie (tot in functie de stilul de condus).. numai ca:
La ora aia (si era noapte rau, credeti-ma) nu gasisem schema pt. legat Check-Control module la el.
Modulul l-am gasit intre timp, e montat pe masina, fara fire.
Am nevoie de o schema corecta si completa pentru Check-Control module
(O sa ma duc la Filaret pt. activarea componentei, pt. ca inca nu m-au convins rusii care vand interfete de computer ca a lor suporta functia de activare si codare).
Masina lui Synkro face Check corect (a mea face doar un banal test de display), a lui afiseaza erori gen.. ti s-a ars un bec la numar, sau verifica nivelul lichidului de racire (sa nu tipati la mine, stiu ca trebuie sa-mi pun si acel senzor in radiator. Promit ca il pun imediat ce am schema de Check-Control).
Poate stiti de vreun M3 E3 de dezmembrat.. sau un 325.. ca astea aveau check control module.. ma duc si cumpar toata instalatia electrica pana la urma..

aR99bMw
30-05-2005, 18:07
si la mine se intampla exact acelasi lucru...cand dau check!.....adika nu-mi arata nimik.....doar un display test......

am pus alt computer de la un preten ...si merje normal.......

Darren
30-05-2005, 18:33
In cazul tau e simplu.. mergi la un service Bavaria si roaga-i sa-ti reprogrameze OBC-ul (adik.. stiu ei ce sa faca atunci cand inlocuiesc un OBC). Principiul este ca daca OBC-ul nu este setat sa foloseasca Check-Control module, atunci.. nu-l foloseste :lol: .. si iti face doar testul de display.
Problema mea este ca eu am si check-control module si OBC, doar ca nu-s legate intre ele (Nu am schema). Masina mea nu era prevazuta decat cu un ceas din-ala penibil cu limbi. :wallbash:

aR99bMw
30-05-2005, 18:41
apropo......se poate reprograma de pe 318is pe 325i ?

imi arata consumu 8% acuma....nu indica nimik bine.....si nu am gasit niciunde altu sal inlocuiesc cu unu de 2.5

Darren
31-05-2005, 11:23
Da, se reprogrameaza asta.
Si al meu imi arata cifre dubioase cand l-am instalat (nush pe ce masina fusese inainte, cred ca M)
Spune-le celor de la Bavaria ca in situatia in care se inlocuieste un OBC pe o masina, piesa noua care vine din magazie trebuie reprogramata in functie de masina pe care se monteaza. Asta trebuie sa iti faca tie.

aR99bMw
31-05-2005, 13:04
aha...si crezi ca e scump?

Darren
31-05-2005, 13:05
jumatate de ora de tester.. aprox. cam 700.000. Ia si tu 1.5 mil la tine, just in case :kool:

Notorious
09-06-2005, 10:33
Salut

Exista asa ceva si pentru masina mea? Nu am cumparat navigatia la ea si din cauza asta am doar display-ul ala meschin unde tot trebuie sa schimb ca sa vad ba temperatura ba concumul etc. Exista ? Si unde poate fi gasit asa ceva?

Darren
09-06-2005, 11:02
Pai.. daca iti arata temp. si consumul (presupun ca iti arata si benzina din rezervor cu virgula sau autonomie, sau cate ore mai faci pt. distanta setata), iti mai lipseste doar check-control module. Sincer.. nici pe a mea nu l-am terminat de montat in asa fel incat sa si functioneze. Dar am gasit schema intre timp, si o sa-l termin. Ca idee, cred ca daca protocolul dintre computerul masinii si check-control module la X3 ar fi la fel ca pe E36.. da. Teoretic se poate. (Daca intrebi la Bavaria, nici pe E36-le meu nu se putea monta OBC-ul :laugh: ). Totusi, eu ma gandesc ca X3-ul e mult mai evoluat decat E36.. si s-ar putea daca se intampla ceva in neregula cu masina (vreo eroare, iti va afisa totusi un mesaj.. poti sa faci un test, scoate un bec de la nr.. si vezi daca tipa la tine). Cu exceptia codurilor de eroare de OBD (date de computerul masinii), pe check-module se leaga direct diversi senzori (de ex. un senzor in radiator care masoara nivelul lichidului de racire). Deci, repet, teoretic se poate face o "crima" de genul sa montezi un MID (Multi Information Display) de E36.. pe X3. Cu toate ca tu ai asa ceva!!!

Anyway, vezi poza asta, si daca ai asa ceva in masina :innocent: ..
Ma mai interesez daca se poate lega la MID-ul tau doar un check-control module, dar banuiesc ca ar mai trebui un update de soft pt. MID (sau doar reprogramare..) Recunosc.. nu am vazut interiorul vreunui X3 pana acum, si mi-e greu sa-mi imaginez ce si cum.

Notorious
09-06-2005, 13:49
Da, ce naiba sa zic personal sunt perfect paralel cu tehnica de genul asta. Pot sa desfac un pc in bucatele mici si sa-l fac la loc dar la asa ceva la masina nu vreau sa ma bag personal. Credeam ca este un display care se leaga la computerul masinii. Oare nu da si date despre sistemul 4x4? Vroiam sa cumpar daca exista si sa platesc pe cei de bavaria sa il monteze eventual, sau poate exista vreo firma care sa faca asta. Am vorbit la bavaria constanta da la astia nu se poate mai nimic. Vroiam sa-mi iau si gps cand o aparea harta de romania. Si vroiam sa pun si un dvd player din ala de tavan pt copii in spate. Si mai vreau eu multe dar nu gasesc nici ce componente vreau nici cine sa le monteze... :evil:

Darren
09-06-2005, 14:02
Doar un simplu display nu ar face check masinii, sau nu ti-ar putea arata mesajele de eroare. In principiu, computerul masinii comunica doar codurile de eroare (OBD2 cred, sau poate au mai bagat baietii de la BMW ceva in plus :D). De aceea exista check-control module, care interpreteaza fiecare cod de eroare intr-un mesaj inteligibil (elimina astfel marea majoritate a situatiilor in care esti pus sa mergi la service ca sa aflii ca ti s-a ars un bec la numar de ex.) Si acel check-control module afiseaza pe un simplu display starea masinii sau eventualele erori (sau avertismente, nu numai erori).
Totusi, un simplu display care afiseaza temperatura si consumul.. ai spus ca ai, deci, prin definitie un Multi Information Display. Eventual pune si tu o poza cu bordul, ca ti-am zis, nu am vazut un X3 decat pe dinafara.. (si mai mult din spate :)))
Cat despre cei de la service Bavaria.. mie mi-au spus ca e imposibil atunci cand i-am intrebat de OBC MID si sincer.. am uitat sa ma mai duc pe la ei sa le demonstrez contrariul. (La origine, masina mea avea ceasul acela penibil cu limbi).
O sa ma interesez despre ce optiune ai avea pt X3 (ca sa vezi starea diversilor senzori ai masinii pe un MID, poate chiar pe cel pe care cred ca il ai).. anyway.. sunt intr-un meeting de azi dimineata.. dar cam plictisitor daca am ajuns sa citesc formul. :lol:

Notorious
09-06-2005, 14:08
Cam asa arata nu am navigatia adica ecranul ala de pe centru bordului de masina. Am inteles ca mai exista si cititorul ala de coduri m-am gandit ca este incorporat cu ecranul. Sper ca nu am incalcat vreo regula cu pozele astea...

Darren
10-06-2005, 09:19
Arata bine... imi place. mi-ar place si mie un X3 :D
Anyway.. daca nu ai display-ul central.. (e drept, ala e pt. navigatie), eu presupun ca temperatura sau consumul ti-l afiseaza in bord sub kilometraj.. Mai caut idei pe net.

synkro
10-06-2005, 11:01
good news ! cica exista un modul ciudat,sau o mufa ceva,care se pune unde este mufa originala a OBC-ului si se introduce(baga) intr-un DVD player sau un LCD mai smeker,si informatiile care noua ni le arata pe OBC,le va arata pe ecranu de la DVD. asta cred ca te va ajuta notorious,avand in vedere ca nu ai ecranu acela din fabrica,si de ce nu,o alternativa fooooarte interesanta pentru cei cu OBC stock.

ce zici darren,cand facem un experiment ? ;)

Notorious
13-06-2005, 11:00
Excelent ! Si unde se gaseste chestia asta? Ca la bavaria nici o sansa...

synkro
14-06-2005, 23:45
hah..bavaria..no way...inca nu am timp sa ma ocup de asta,dar iti promit ca atunci cand o sa aflu o sa fac publica treaba :D dar o sa mai dureze ceva...vezi si tu pe forumuri pe afara ce se vorbeste despre asta,ca doar n-om fi noi primii care am aflat ;)

toate cele bune!

aR99bMw
06-07-2005, 18:09
se pot repara cumva butoanele de la OBC? mie fro 3 butoane raman blocate de ex: la km facuti temperatura.....si nu le pot vedea doar din butonu la la semnalizare...... :mad: :help:

Darren
06-07-2005, 18:15
Daca scoti OBC-ul de acolo o sa vezi ca tastatura iese si se vad butonasele din spate. (are 3-4 cleme parca tastatura).
Cu tastatura scoasa, testeaza daca iti merg functiile. Eu banuiesc ca de la caldura sa se fi stricat "mecanismul" dintre tastatura si butonul propriu-zis. Vezi si tu cum arata situatia.. daca sunt chiar butoanele stricate, poti sa sapi mai mult, sa desfaci OBC-ul, sa dai jos placa, si sa inlocuiesti butoanele. :D
Sau iti cumperi alt OBC de la dezmembrari.. Eu acolo le-am gasit.

aR99bMw
06-07-2005, 18:21
OBCu e usor de dat jos......dar nu prea as vrea sa ma bag...sa nu stric...ceva..pe acolo.....dar o sa ma uit....deci....de la prea mult apasat pe butoane....or ramas blocate .....tot pe rand...prima dat un buton dupaia altu....nu as vrea sa cumpar altu...mai ales ca pe aci nu se gaseste...e de asta full...cu cele mai multe butoane.....si apropo...cand tre sa merg sa imi schimbe softu la obc pentru 325...tre sa fie si masina prezenta nu? :kool: adika nu merg doar cu obcu in mana..... :D

ma pun mai incolo sa vad despre ce-i vorba cu butoanele alea......


p.s ce repede ai raspuns.....nici n-am terminat bine de scris postu ca deja ai postat :lol_sign:

Darren
06-07-2005, 18:25
S-ar putea doar sa fie blocat mecanismul de respingere al butonului. Iti trebuie o surubelnita plata mica ca sa deblochezi clemele tastaturii. N-ai ce sa strici.
Cand te duci sa-l reprogramezi trebuie sa fie montat in masina... si functional.
Daca sunt online vad mail-ul primit, de aia raspund rpd :D

Oricum, de mult nu am mai scris pe aici.. :innocent:

Later edit: clemele tastaturii sunt la extremitatile ei, sub OBC (te uiti pe "burta" lui si pe marginea din fatza o sa le vezi). Tastatura se scoate si contine toate tastele din partea dreapta, e un bloc intreg. Vezi marginile ei.

aR99bMw
06-07-2005, 18:30
ok mersi de sfaturi.....o sa postez dupa ce rezolv treaba :thumbup:

aR99bMw
26-09-2005, 18:52
mda...n-am rezolvat treaba.... :furious: cica nu se poate instala asa ceva.....pe obc...trebe altu... :help:

speed_s_010
29-11-2009, 12:40
Am montat pe un E36 Stock un MID - OBC (acum aproape 2 ani).
In afara de functia CODE, CHECK si buzzer-ul de sub bord care nu l-am luat, functioneaza ok: temperatura outside, consum mediu (2), consum instant, viteza instant, viteza medie, nivel combustibil cu virgula, autonomie in functie de stilul de condus, ora sosirii la destinatie (tot in functie de stilul de condus).. numai ca:
La ora aia (si era noapte rau, credeti-ma) nu gasisem schema pt. legat Check-Control module la el.
Modulul l-am gasit intre timp, e montat pe masina, fara fire.
Am nevoie de o schema corecta si completa pentru Check-Control module
(O sa ma duc la Filaret pt. activarea componentei, pt. ca inca nu m-au convins rusii care vand interfete de computer ca a lor suporta functia de activare si codare).
Masina lui Synkro face Check corect (a mea face doar un banal test de display), a lui afiseaza erori gen.. ti s-a ars un bec la numar, sau verifica nivelul lichidului de racire (sa nu tipati la mine, stiu ca trebuie sa-mi pun si acel senzor in radiator. Promit ca il pun imediat ce am schema de Check-Control).
Poate stiti de vreun M3 E3 de dezmembrat.. sau un 325.. ca astea aveau check control module.. ma duc si cumpar toata instalatia electrica pana la urma..

Salut.......o intrebare la adresa ta: mai stii ce tia trebuit la montarea OBc-ului??(adica cabluri, mufe si alte chestii). Ma bate si pe mine gandul sa imi montez asa ceva.
Multumesc!!
Respect!!

cefi
29-11-2009, 12:44
M-ar mira sa-ti mai raspunda cineva pe topicul acesta din 2005.
Ai un pm de la mine cu un link,cu un DIY de montare al MID-ului pe un E36.Bafta,si sper sa-ti ajute.

m_top
16-12-2009, 20:24
Salut Cefi! Eu am un OBC1,crezi ca pot monta un OBC3 fara modificari? Adica doar pus mufa in el? Vreau sa-mi arate doar temp. si ora(cum arata la cel actual).:clap:

TM90DRU
28-06-2010, 10:47
are cineva o schema de montare a OBC3 ? eu am OBC1 acum pe masina. multumesc frumos

sebimk
31-07-2010, 01:31
e cineva in tm care monteaza obc3 in loc de ceas analogic?